6.PU Hostitelem Vrchoviny byl šestý celek divize C - Ústí n/O.

27.02.2016 12:00

 

Ústí n/Orlicí - V pravé poledne, což je velmi netradiční výkop zápasu, si Vrchovina dala obědovou porci tentokrát na umělce v Ústí /n Orl. "Muži" Vrchoviny museli dvakrát dotahovat domácí Jiskru, remíza je spravedlivé vyústění děje na hřišti a při větší trpělivosti, mohla i vyhrát.

 

Jiskra Ústí nad Orlicí - muži A 2:2 (O:O) branky: 59´ + 69´domácí - 64´Kovář, 87´Nespěšný

 

Sestava Vrchoviny: Šmída P. (46´Michálek) - Čírtek, Smetana L., Drdla, Wolker - Bárta, Žák (46´Kovář), Blažíček - Nespěšný - Smetana P. Bača

Zápas začal velkou aktivitou domácího týmu, který se málem prosadil již v 5´, když útočník napálil pravou tyč Šmídovy branky, která se chvěje možná ještě teď, byla to rána z pěti kroků, náš mladíček měl velké štěstí.

Další snímky najdete ve fotogalerii, kterou pro Vás připravil Petr Skryja I.

Domácí byli lepší na míči a jejich vysoký atak nám dělal problémy, ale dvojice stoperů byla bezchybná. Hodně míčů chodilo za naši obranu, ale rychlý povrch a vítr v zádech domácích nám víceméně hrál do noty. Ústí hrozilo zejména ze standardek, ale buď gólman Šmída byl na místě, nebo měl u dvou hlaviček a jedné střely štěstí.

 

Po bezbrankové půli přišel na plochu střídající Kovář a bylo to znát. Hra se obrátila, byli jsme aktivnější. Jenže při jednom presu na domácí obranu, dvěma rychlými přihrávkami, se Ústí dostalo přechodem před střídajícího Michálka, nastřelili břevno, ale opakovaná dorážka byla bezchybná - 1:0.

 

Po pěti minutách bylo srovnáno, parádní přenesení hry na křídlo našel míč mladíčka Čírtka, který okamžitě našel v 16 Kováře, který si obhodil fintou obránce a pumelicí zavěsil - 1:1.

 

Vrchovina však vyrobila po pěti minutách hrubici, nastalo přečíslení a rozhozená obrana opět inkasovala - 2:1.

 

Do středu zálohy se po domácím gólu posunul Nespěšný s Wolkerem a bylo to na hře hned znát. Najednou domácí ztráceli míče a Vrchovina se tlačila do domácí 16.

 

Výborné zakončení měli oba Smetanové a Nespěšný, ale bez efektu. Vyrovnání přinesla kombinace mezi Lukášem Wolkerem, Pavlem Smetanou a Nespěšným. Honza tři minuty před koncem zápasu napřáhl z dobrých 23 metrů a míč zapadl ke vzdálenější tyči - 2:2. Dvě střely na branku, dva góly!

 

Vedoucí týmu P.Bajer k zápasu: "Trenéři měli velké problémy se sestavou, chybí nám nemocní a zranění. V základní sestavě nastoupili hned čtyři ještě dorostenci, například sedmnáctiletý Šmída v brance, nedostal žádný gól. Se zápasem se všichni popasovali velmi slušně, zejména druhý poločas měl vysoké parametry."