Derby rozhodli bratři Šmídové

02.04.2016 15:30

 

Nová Ves - Derby mužské rezervy v Nové Vsi přineslo další výhru, šňůra tedy pokračuje. Minimálně do zítřka se béčko Vrchoviny ujalo vedení v tabulce.

Bratři Šmídové rozhodli o nejtěsnější výhře hostí. 

Nová Ves - muži B 0:1 (0:0) branka: 50' Šmída M.

Sestava: Šmída P. - Blažíček, Poul, Veselý, Bača - Vašíček, Žák, Polncký, Sodomka Pavel (55' Josífek) - Sodomka Petr (86' Follprecht O.), Šmída M. (66' Šustáček)

Trenér: p. Havlík, vedoucí týmu: p. Polívka 

 

Rozhodčí Staněk

ŽK 3:6, ČK 0:0

Diváci 100

Místní derby začalo velmi vlažně, bez nasazení a za velmi větrného počasí. Hned v 7' se domácí po kiksu obrany dostali k zakončení, ale střela minula brankovou konstrukci. Po deseti minutách hry se více tlačili do 16 domácích a byli aktivnější hráči Vrchoviny. Dvakrát zprava zahrával standardku  Žák, ale jeho velmi dobré míče útočníci vůbec nepochopili. Po dvaceti minutách se po rohu Pavla Sodomky dostal k zakončení Žák, ale Novotný nemusel vůbec zasahovat, míč šel vedle svatyně. Ve 30' hosté zahrávali dva rohy, ale bez využití. Ve 38' zahrával Polnický volný přímý kop z 25 metrů a podařilo se mu šikovně obstřelit zeď, ale projektil 20 cm minul svatyni. Těsně před poločasem se srazili hlavami velice nepříjemně dva domácí hráči. Novotný I. musel okamžitě střídat, držme palce v jeho brzké uzdravení.   

 
Druhý poločas začali lépe hosté. Po kiksu domácí obrany v 50' šel sám Michal Šmída na brankáře Novotného a přesně trefil ke vzdálenější tyči - 0:1. Po tomto momentu se Vrchovina zatáhla a iniciativu převzali hráči trenéra Nečase. V této fázi zápasu měl možnost vyniknout mladíček mezi tyčemi Petr Šmída. Po hodině hry hasil kiks Bači a brejk střídajícího Beneše na roh. O 10 minut později reflexivně vyrazil míč z 12 metrů opět na roh, střela vybízela k vyrovnání. V nervózním závěru hosté hubené vítězství uhájili.
 
Karel Havlík, trenér: "Derby mě zklamalo svojí úrovní, přece jenom hrál druhý se třetím. Pro nás to bylo šťastné vítězství, to jediné mě potěšilo. Na konci zápasu jsme si koledovali o minimálně vyrovnání."