Devět zápasů čekala Vrchovina na vítězství

01.05.2016 22:40

 

Nové Město - Černá série ukončena, dlouhých devět zápasů nepoznali fanoušci Vrchoviny, co je vítězství. Pět minut před koncem zápasu strhla vývoj utkání dvojice Kovář a Kyselý. Domácí nesmírnou bojovností dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu. 

 

muži A - FSC Stará Říše 2:1 (0:1) branky: Kovář, Kyselý - Kadlec

 

Sestava: Michálek - Komínek, Michal (K), Smetana L., Bača - Žák (53'Wolker) - Blažíček (84'Kyselý), Nespěšný, Kovář - Mbah, Šmída M. (63' Russ)

Trenéři: p. Libuša, Kysilko, Škorpík, vedoucí týmu p. Bajer

Nejlepší hráči: Michal, Smetana, Michálek - Kadlec

Další snímky ze zápasu od Petra Skryji I. najdete ve fotogalerii.

V utkání dvou rozdílných poločasů začala Říše lépe, dvě její hlavičky z malého vápna lapil Michálek. Na druhé straně selhal Michal Šmída, kterého vyzval ke skórování Kovář. Ve 21. minutě udeřil tradičně hlavou stoper Kadlec - 0:1. Hosté mohli po přímém kopu zvýšit, znovu se však vyznamenal Michálek, jenž ve 38. minutě přihlížel po rohovém kopu hlavičce hostí, která letěla těsně vedle.

Po motivačním proslovu v kabině se v domácích probudila bojovnost jako před týdnem v Hodoníně, Nové Město začalo být nebezpečné a ovládlo dění na hřišti. Na začátku druhého dějství se prezentoval hostující Goth, ale minul. V 74. minutě vyrovnal z přímého kopu z téměř třiceti metrů Kovář od postranní čáry, když míč proletěl hroznem hráčů bez teče a zapadl k zadní tyči Jíchovy svatyně - 1:1. Po deseti minutách uviděl druhou žlutou kartu hostující bek Dvořák a to byl zřejmě rozhodující moment. Po faulu zahrával z hranice 16 volný kop Kovář a jeho pravačka našla bližší šibenici Jíchovy branky, ale hostující gólman robinzonádou podržel svůj tým a míč vyrazil na roh. Dvě minuty po odchodu vyloučeného zadáka Kovářovův střílený centr ve skrumáži do branky hlavou olízl do sítě střídající dorostenec Kyselý.

Rozhodčí: Machač - Mayer, Lenfeld. Delegát FAČR p. Vidlák

ŽK 4:2 ČK 0:1 (84'Dvořák)

Diváci 280

Trenér Libuša: "Zápas jsme si zbytečně zkomplikovali, o přestávce jsem musel hráčům domluvit a pomohlo to. Druhý poločas jsme převzali iniciativu a bojovností otočili důležitý zápas ve svůj prospěch."

Trenér Kovačík: "Jsem nesmírně zklamaný z výsledku. Vůbec nechápu, jak jsme mohli takový zápas prohrát."