FC Svratka Brno - U19 2:0 (1:0)

01.11.2015 11:00

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Smolík Jakub, Dacer Ondřej, Havelka Jiří, Ondra David, Horálek Jakub, Blažíček Radek, Kachlík Jakub Kyselý Michal, Čírtek Michal, Gloziga Jurij (46´ Bárta Vojtěch)

Rozhodčí: Křenek   

ŽK: 2:5  diváků: 75

Vedoucí týmu k zápasu: Na rozbitém hřišti nováčka a zároveň vedoucího celku soutěže, chtěli hráči Vrchoviny odčinit mizerný výkon z minulého zápasu v Pelhřimově. To se jim také většinu zápasu dařilo a prvních 30 minut absolutně k ničemu domácí nepustili. Bohužel zase vinou špatné koncovky jsme tuto herní převahu neproměnili v branku. Ve 33. minutě zahrával soupeř rohový kop a nedůrazně odhlavičkovaný míč dostal domácí kapitán ideálně na střelu. Ta znamenala první branku. Po přestávce byla hra vyrovnanější, kdy více šancí jsme měli opět my. Bohužel to byl zase soupeř, který z rychlého brejku zvýšil na 2:0. Branka sice padla po evidentním autu, ale následné protesty už nemohly nic změnit. V závěru zápasu jsme posílili hru dopředu a hráli vabank, čímž se soupeř dostával do nebezpečných brejků. Jen díky výborným zákrokům brankáře Petra Šmídy, soupeř nepřidal další branky. Samozřejmě jsme si zápas prohráli sami, protože jsme z pěti vyložených šancí žádnou neproměnili. Kdo nedá gól, nemůže vyhrát. Přesto patří našim hráčům za předvedenou hru dík. Někdy být lepší, na výhru prostě nestačí.

Sice se tomu vždy vyhýbám, ale tentokrát se musím zmínit o naprosto katastrofálním výkonu rozhodčího, který zápas vyloženě nezvládl a tím ho také ovlivnil. Posouzení zákroku obráceně, kdy faulovaného hráče rozhodčí označí jako faulujícího, se může občas stát. Rozhodčí jsou jenom lidi. Ale aby jich bylo v zápase tolik a na jednu stranu, to se opravdu jen tak nevidí. A aby hráč, který dostane naloženo, za to ještě viděl žlutou kartu, je až směšné. Proto se pan rozhodčí nemůže divit, že se mu to celé ke konci vymklo z rukou a hráči se na hřišti málem porvali. Byl jen div, že zápas pro některého neskončil ošklivým zraněním, nebo červenou kartou. Chce se věřit, že v tom ze strany rozhodčího nebyl úmysl, ale jen špatně odvedená práce za paušál 400 Kč.