FK Humpolec - U15 3:1 ( 1:1)

27.09.2015 10:00

střelec  4´ Švanda 

sestava:  Dobrovolný V.,  Dvořák M. ,Peňáz M., Švanda T., Žák M., Daniel F., Hájek J.,  Peňáz Š., Raus Š.,  Hudák V., Lhoták P., Požár D., Ptáček V., Vranka F.

 

komentář: 

Jak hodnotíš  dnešní zápas?

Petr Roháček, trenér:   " Ačkoliv jsme  vstřelili rychle  gól - po výborném individuálním uvolnění a  chybě  bránícího hráče se prosadil Pepa Švanda , tak přesto jsme poločas odehráli velmi zataženě, scházel nám pohyb. Chyběla nám přechodová fáze,  hra záložníků byla  slabá. Navíc  se  celá středová  řada  zatáhla  před šestnáctku a bránila  v bloku. nebyli jsme schopni dát  dobrou  rozehrávku , ani podržet míč  na našich kopačkách na delší chvíli . chyběl nám pohyb. Soupeř  toho využíval   nakopávanými   přihrávkami na jednoho vyššího hráče ( J.Žáček- pozn.) , který  byl  technicky , i rychlostně  dobře  vybaven  a dělal  naší obraně  největší problémy. Naši hráči hru netvořili,  balony pouze odkopávali. V podstatě  se naše hra vytratila a přijali jsme  hru soupeře." 

Druhý poločas  byli zpočátku  naši hráči  aktivnější a měli jsme   více  ze hry. Co se  pak stalo ?

" O přestávce  jsme se domluvili, že  budeme  hrát  to co jsme  zvyklí- zkusit  kombinovat,   podržet míč  a dostat se i do šance. Apeloval jsem na hráče, a´t se jenom míčů nezbavují, ať  zkusí  míč  rozehrát,  přejít  individuálně  jeden na jednoho. Ale přestože jsme  v této  fázi byli lepším  týmem, tak  obrana  soupeře  hrála  velmi dobře a neumožnila nám  dostat se do vyložených šancí , ani vstřelit  gól. Opět   máme  trochu problém v  konstituci našich  hráčů - výšková převaha soupeřových hráčů  byla  jednoznačná. V obou poločasech  bylo vidět  že  byli  rychlejší ,  většina  odražených míčů  patřila soupeři. Pak přišla  standardní situace, kterou soupeř  100%  využil - opět  větší  hráč soupeře  dotlačil  míč   do branky  i s naším o hlavu menším  hráčem. Poslední  gól přišel po  chybě  našich stoperů , kdy  přes jednoho stopera    soupeř  přešel a   druhý stoper  jej  nestihl zajistit . Chytrým lobem pak překonal  našeho  golmana  potřetí . 

Dnes  nám chyběl  druhý klasický  útočník Filip Chalupa- jak  důležité to bylo pro vývoj zápasu?

"Filip  je  v tomto ohledu důležitý hráč-  je silný na  míči, dokáže  hru zklidnit  , dát  i  finální přesnou přihrávku spoluhráči. Taky  dokáže  přesně  a ostře  zakončit. To vše nám dnes  chybělo. Tedy  určitě  to pro nás  byla  citelná ztráta. Druhý  útočník Vojta  tentokrát  neměl moc  šancí se prosadit- jednak nedostával  míče , které by potřeboval a  jednak se ani jemu moc individuálně nedařilo."

Kdo se  ti dnes  nejvíce líbil? 

"Dnes  moc na pochvalu  není - žádná  z řad nevybočovala z průměru. Pokud  někoho tak Šimona Peňáze, který  dokud  stačil fyzicky,  tak byl schopen jejich nejlepšího hráče ( J Žáček) pokrýt. Několikrát  jej udržel na zádech,  i rychlostní souboje byly  vyrovnané  , takže  ten se mi dnes líbil asi nejvíc. Škoda, že na konci již  odešlel  kondičně a tam jsme dostali  poslední gól. "  

Jak se Ti jevila  hra  křídelních  obránců? 

"Bojujeme  s tím, že  nemáme  dobrou tréninkovou morálku, kdy někteří hráči  chodí   velmi nepravidelně. Z toho pak  vyplývá jejich  herní  a někdy i kondiční nepřipravenost. Pak se stává že  sice  dopředu  podporují  útok, ale po ztrátě míče již nestačí dostoupit  útočícího hráče. 

Přišlo mi, že ke zlepšení  došlo až po vystřídání,  když  se do hry dostal  Filip Daniel ?

"Ano,  jeho střídání přineslo oživení,   zpřesnil  hru,  byl schopen i  vítězného souboje jeden na jednoho- jistě  v dalších zápasech dostane  větší prostor." 

děkuji za  rozhovor