Fotbalisté Vrchoviny se dočkali první výhry

24.10.2016 05:46

Nové Město - S hodně obměněnou sestavou, po debaklu ze Žďáru, nastoupili k dalšímu veledůležitému utkání fotbalisté Vrchoviny a poprvé v sezoně naplno uspěli s nováčkem z Holešova.

 

muži A - SFK ELKO Holešov 1:0 (0:0) branka: 63´ Petr Sodomka

 

Hned 6 jiných hráčů poslat trenér Fencl do základní sestavy oproti poslednímu zápasu. Změny se osvědčily, protože od úvodu byli domácí lepším týmem. Jenže jejich aktivita dlouho nevedla k úspěchu. V největší šanci vyrazil Bodečkovu střelu v 25. minutě reflexivním zákrokem holešovský Janalík. Navís si hosté málem dali vlastence, po centru Kováře z levé strany, ale vše to byly spíše náznaky šancí.

Po změně stran tlak domácích pokračoval, především přes levou stranu, kde operoval agilní Poul. Právě Poul uvolnil v 63. minutě Petra Sodomku, který podstřelil výborného Janalíka a protrhl střelecké trápení Nového Města - 1:0. V závěru byl ještě vyloučen hostující Matulík, který zastavil rychlého Blažíčka za zákrok ze zedu, když se řítil sám na Janalíka. Do samostatných nájezdů se ještě dostali Kovář a Wolker, ale oba si vylámali zuby na nejlepším hráči hostí brankáři Janalíkovi. Vrchovina se tak po jedenácti utkáních dočkala premiérové výhry v letošní sezoně. „Konečně jsme to protrhli, pořád se ještě udržujeme ve hře. Vyhráno ale nemáme, další klíčový zápas nás čeká za týden v Brumově,“ nepropadal bezbřehé euforii jinak spokojený kouč Vrchoviny, Karel Fencl.

Rozhodčí: Trávníček

ŽK: 0:2. ČK: 0:1 (79. Matulík).

Diváci: 170

Vrchovina: Michálek - P. Blažíček, Bodeček, Vicha, Bača - Michal, Polnický, Pavel Sodomka, Kovář (90. Burian), Poul (74. Dobiáš) - Petr Sodomka (69. Wolker). 

Holešov: Janalík - Chudárek, Bačík, Charuza, Roubalík, Hlobil, Křenek, Marek, Polomík (74.Mlaka), Matulík, Beránek (62. Palík). 

Nejlepší hráči: Petr Sodomka, Poul - Janalík.