Halový turnaj ve Velkém Meziřící 15.11. (ročník 2006)

16.11.2015 18:11

Bez nějaké přípravy v hale (neměli jsme v tělocvičně natož v hale ani jeden trénink), jsme začali halovou sezonu. Na turnaji se sešlo 6, dá se říci vyrovnaných týmů, což přispělo k úrovni turnaje, ale také to všem zúčastněným týmům hodně dalo. My jsme samozřejmě byli zvědavi, jak se povede nám, protože hala má přece jenom svá specifika od povrchu až po míč. Jeden zápas trval 18 minut. Turnaje jsme se účastnili v sestavě: Martin Dvořák (G), Milan Dvořák, Samuel Hendrich, Matyáš Nechvátal, Jan Humlíček, Marek Šolc, Lukáš Lempera, Veronika Hlaváčová, Kryštof Hudák.

 

SFK Vrchovina – FŠ Třebíč                           2:3

G: Nechvátal Matyáš, Hendrich Samuel

Zápas jsme začali ve velkém stylu a několik minut jsme toho soupeři mnoho nedovolili. Nicméně první gól padl do naší sítě po brejku soupeře. V tuto chvíli a ještě několik dalších minut se projevovala naše nezkušenost s fotbalem v hale. Chyběla nám agresivita, vůle získat míč. Neustále jsme na něco čekali. Postupem času jsme se z toho dostali, a i když jsme prohrávali už o tři góly, podařilo se nám snížit až na rozdíl jednoho. Bohužel se nám vyrovnávací gól už vsítit nepodařilo. Nicméně pokud vezmeme zápas jako celek, soupeř si vítězství zasloužil. Na nás si cením, že jsme se nepoložili ani za hodně nepříznivého stavu.

 

SFK Vrchovina – FK Blansko                     2:1

G: Dvořák Milan, Hendrich Samuel

Po prvním zápase jsme si řekli, v čem bychom se měli zlepšit a jak k dalšímu zápasu přistoupit. Už na první pohled po pár minutách bylo vidět, že se s týmem stala velká změna. Ohromně jsme zvýšili agresivitu a tlak na míč. Obrana začala fungovat, až do konce turnaje pracovala velmi dobře. Byli jsme dříve u míče než soupeř, důrazní a hra nás opravdu bavila. Trochu jsme se potýkali s finální fází a tím pádem i s nedostatkem vstřelených gólů. Ale to nás provázelo až na jednu výjimku do konce turnaje. Jinak opravdu dobrý zápas.

 

FC Vel. Meziříčí červení – SFK Vrchovina                 1:2

G: Šolc Marek, Hudák Kryštof

Tento zápas nás opravdu bolel, ale pokračovali jsme v nastoleném trendu z předchozího zápasu. Zase nás trochu potrápila finální fáze. Dokonce jsme si dovolili i zahodit penaltu. Opět tento zápas hodnotím jako dobrý.

 

SFK Vrchovina – FKM Jihlava                                 4:0

G: Dvořák Milan, Hudák Kryštof, Nechvátal Matyáš, Hendrich Samuel

Jihlava to má v každém zápase těžší, neboť každý tým se na ni chce vytáhnout. Ani naši hráči nebyli výjimkou. Na rozdíl od předchozích zápasů nám vycházel i finál. Hodně jsme stříleli a proto i góly padaly. Řekl bych, že se nám zápas opravdu podařil a Jihlavu jsme přejeli. Výsledek mohl být i lepší.

 

FC Vel. Meziříčí žlutí - SFK Vrchovina                                      1:1

G:Hudák Kryštof

Na agresivitě jsme neubrali, ale s vidinou dobrého umístění na turnaji, se naše hra roztříštila do individuálních akcí – každý chtěl zápas rozhodnout. Což je jistě chvályhodné, ale jako výsledek to přinášelo velkou křeč. Přesto šancí jsme si vytvořili dost. Proti byl ale domácí brankář, který nás opravdu vychytal. Musím ho pochválit. Remíza byla pro domácí tým úspěchem.

 

Co říci závěrem? Na turnaji jsme obsadili celkové vynikající druhé místo. Nejeli jsme na turnaj s nějakými ambicemi, chtěli jsme si zahrát a poměřit síly s dobrými soupeři. Jak už jsem napsal na začátku, soupeři byli zdatní a nutili nás k maximálnímu výkonu. I z pohledu střelců gólů je zřejmé, že jsme podali kolektivní výkon a nikdo zvláště nevyčníval. O výsledek se zasloužili opravdu všichni. A já jim za to děkuji.