Kouty vyhrály naprosto zaslouženě

03.09.2016 23:19

 

muži B - Sokol Kouty 1:3 (0:3) branky: Sodomka Pavel - 2x Neumann, Tenkl

Hned v 10´ šli hosté do vedení, když je do brejku poslal svojí špatnou přihrávkou domácí Kršek, na hranici 16 chytře loboval domácího gólmana Neumann a dal směr vývoji první půle - 0:1. Hosté byli velmi sebevědomí a hlavně v ofenzívě dělali Vrchovině velké problémy. U míčů byli všude první a svoji převahu dokázali přetavit v jasné poločasové vedení. Protože se chytře na malém vápně uvolnil opět Neumann - 0:2 a těsně před poločasem upravil na 0:3 Tenkl střelou z hranice 16.

Domácí kouč Havlík byl velmi smutný: "První půli jsme totálně prohospodařili, naše chyby byly trestuhodné".

 

Druhá půle začala o mnoho lépe, již po pěti minutách se na konci kombinace do 16 našel Pavel Sodomka a snížil přesnou střelou k tyči na 1:3. " To byl velmi světlý okamžik zápasu, měli jsme ještě další šance, ale bohužel jsme je neproměnili", říká Havlík. V dalším průběhu se do šancí dostali Josífek, střídající Follprecht i Smolík, ale domácí obrana vždy dokázala dobře reagovat.

"Zápas se nám nepovedl v první půli, ale to vůbec nesnižuje výkon Koutů. Byl to velice kvalitní soupeř a vyhrál zaslouženě", dodává trenér Karel Havlík.

 

Sestava: Skryja - Havelka, Mrkos, Veselý (46´Follprecht P.), Blažíček - Sodomka P., Bárta, Polnický (K), Kršek (31´Fagula), Josífek - Smolík (72´Krejčí)

Rozhodčí: Janovský - Slíž, Šula. Delegát FAČR p. Vidlák

ŽK 4:3, ČK 0:1 (89´Havelka Jakub)

Diváci 40