Kozlovice se představily jako kompaktní tým

20.03.2016 00:00

 

Nové Město n /Mor. - Do jarní premiéry vstoupila Vrchovina prohrou.

 

muži A - FK Kozlovice 0:2 (0:1) branky: 2' + 67' Kaďorek (1x PK)

Sestava Vrchoviny: Michálek - Blažíček, Smetana, Drdla, Wolker - Čírtek (61'Komínek), Michal (C), Žák (61' Bača), Kovář - Nespěšný, Russ (76'Kyselý)

Trenéři: Kysilko, Libuša, Škorpík. Vedoucí týmu: Bajer P., kustod F.Smetana, masér J.Pátek

Sestava Kozlovic: Bureš - Krejčíř, Král (C), Heger, Kaďorek, Galetka (76' Vojtášek), Schlehr, Žůrek (88' Střelec), Tomčík, Axamit, Hradil (55' Šolin)

Trenéři: Matějka, Fedurco. Vedoucí týmu L.Dlouhý

Rozhodčí: Mikula - Hanák, Slováček. Delegát FAČR Peřinka

ŽK 1:4 (Wolker - Axamit, Galetka, Žůrek, Vojtášek)

ČK 0:0

Diváci 150

Další snímky Petra Skryji I. najdete ve fotogalerii

Vývoj zápasu poznamenal moment ze 2´, kdy souboj Smetany s hostujícím útočníkem posoudil sudí, jako penaltový. Kaďorek bezpečně penaltu proměnil, i když Michálek vystihl směr střely - 0:1. Gól povzbudil hosty a prakticky domácí tým přišpendlili ke svému vápnu. Kozlovice měli další slibné šance, ale ani Žůrek, ani Krejčíř nedali, střely Michálek bezpečně zneškodnil. Ve 28´ přišla domácí kombinace Michala a Kováře, ale dorážka po střele Žáka šla těsně vedle. Ještě před tím vystrašil bombou z hranice 16 gólmana Bureše mladíček Čírtek, který mířil na vzdálenější tyč, Bureš však výborně konečky prstů vytísnil na roh. V šanci se objevil ještě do poločasu domácí Kovář, ale střela k tyči Bureše neohrozila.


Po otočce se bombou ve 46' prezentoval domácí Russ, ale brankář jeho střelu reflexivně vyrazil. V 57´závar před hostující brankou, bomba Smetany skončila na spojnici břevna a tyčky. Tlak domácích sílil, ale hosté hrozili smrtícími brejky, v 67´ se jim takový povedl ve dvojci Žůrek a Kaďorek, který zvýšil vedení - 0:2. Domácímu týmu se nemůže upřít snaha, ale ta dnes bohužel nestačila. V 72´ se blýskl svým zákrokem Drdla, když po brejku vytáhl míč z prázdné branky. V předposlední minutě mohli hosté zvýšil, ale z brejku netrefili odkrytou Michálkovu branku.

Nejlepší hráči: Michálek, Drdla - Kaďorek, Žůrek 

Trenér Kysilko k zápasu: "Před zápasem jsme měli velké problémy se sestavením základní jedenáctky a tak se v sestavě objevili i dva dorostenci a na poslední chvíli i hráč Russ ze Ždáru. Začátek zápasu naše obavy potvrdil a prvních patnáct minut jsme byli na ručník,soupeř proměnil přísnou penaltu a k tomu zahodil ještě 2 velké šance. Pak se nám ale začala dařit kombinace a dostali jsme se k několika podařeným akcím, ale bohužel se nám nepodařilo skórovat a to z ani vyložené šance na dorážku,ani z krásné střely mladíčka Čírtka."

"Druhý poločas jsme pokračovali v kombinační hře, bohužel bez přímého ohrožení soupeřova brankáře. Protivník zkušeně zatáhl obranu a vyrážel do brejkových situací,

které byly velmi nebezpečné a z jedné takové se mu podařilo skórovat. Ve druhém poločase se projevila naše nezkušenost a tak k největší šanci po krásných nůžkách L. Smetany, jsme další nepřidaly a dobře hrající soupeř dotáhl odvetu do úspěšného konce. Já osobně jsem neviděl na naší hře jen samé zápory, vždyť výkon mladého Blažíčka hrajícího poprvé v základu a na pro něho neobvyklém místě určitě stojí za povšimnutí, výkony zkušených L.Smetany a L. Michala ukazovaly ostatním směr, kterým se musíme do dalších těžkých utkání ubírat. Víme všichni, že jaro nebude jednoduché

a jen maximální kolektivní přístup přivede z dalších bojů žádané body."