Malé derby ovládla rezerva Vrchoviny

11.10.2015 15:00

 

FC ŽĎAS Žďár - muži B 1:2 (0:2) branky: 66' Němec (PK) - 17' Buřval, 23' Žák

Hosté z Nového Města vstoupili do malého derby velice aktivně a od začátku si vytvořili znatelnou herní převahu. Tu přetavili ve dva góly na přelomu úvodní dvacetiminutovky zápasu. Nejprve si na centr z levé strany naběhl Buřval a nekompromisně prostřelil Svobodu - 0:1. Pár minut na to přišel další centr z levé strany a tentokrát Žák znovu trestal - 0:2. Další výborné šance však nevyužila.

Rezerva Žďáru se osmělila až po změně stran. Domácí rezervu Vrchoviny přitlačili na její polovinu, hosté však podnikali nebezpečné brejky. Dvakrát tak musel na poslední chvíli zachraňovat domácí gólman Svoboda. V 65. minutě byl ve vápně faulován Mario Filippi a Němec z nařízené penalty snížil. V závěru mohli domácí ještě srovnat, ale Jelínek ze dvou metrů přestřelil. „Z naší strany absolutně nevydařené střetnutí. Hosté byli po všech stránkách lepším mužstvem, vyhráli naprosto zaslouženě,“ zhodnotil utkání trenér Žďáru Vítězslav Machatka.

Vrchovina tak již šest kol nepoznala hořkost porážky a tým trenéra Havlíka se šplhá tabulkou vzhůru. Momentálně jí patří čtvrtá příčka, když se dostala přes svého rivala ze Žďáru.

Rozhodčí: Holub. 

ŽK: 1:4, ČK 0:0

Diváci: 100

Žďár B: Svoboda - Peňáz, Havlík, Štursa, Machatka - Ločárek (88. Dvořák), Jun, Němec, Jurnečka - M.Filippi, L. Filippi (64. Jelínek).

Vrchovina B: P. Šmída - Bača, Veselý (29. Mrkos), Fagula, Vašíček, Polnický, Josífek (76. Krejčí), Petr Sodomka, Žák, M. Šmída, Buřval (71. Follprecht).