N.Syrovice schytaly na Vrchovině bůra

08.06.2017 06:08

Nové Město - V rámci dohrávky 19. kola I.A tř. sk.B hostila rezerva Vrchoviny v odloženém utkání čtvrtý tým tabulky Nové Syrovice. Obec, která leží asi 5 km jižně od M.Budějovic se pyšnila urvanou remízou v nedělním derby ze Šebkovic 3:3.


muži B - Nové Syrovice 5:1 (3:1) branky: 2x Skalník M., 2x Polnický, Mrkos (PK)


Zápas začal velmi svižně a hned v 10´po průniku Petra Blažíčka do 16 se kopala penalta. Tu se štěstím promněnil Mrkos, gólman Novák si totiž na míč šáhl - 1:0. O šest minut později PVK pálil Skryja nad břevno. Ve 22´ Skalník centroval na malé vápno, ale Josífek hlavou trefil pouze obránce. Ve 26´ po kombinaci pravé strany přiletěl míč ke Skalníkovi a ten míč uklidil za Novákova záda - 2:0. Po dvou minutách kopali i hosté penaltu, po faulu gólmana Petra Skryji. Exekucí snížil z puntíku hostující Železný - 2:1. Ve 38´ se prodral domácí Burian mezi obránci na hranici 16 a posunul Vašíčkovi, který ve slibné šanci pálil těsně vedle. O minutu později zvýšil vedení opět Skalník hlavou, po Josífkově centru zprava - 3:1.

Druhé dějství bylo už odvarem té první. Domácí tým totiž vstřelil velmi rychlé branky a bylo prakticky po zápase. Ve 49´ Polnický propálil v 16 vše co mu stálo v cestě - 4:1. A stejný hráč o tři minuty později z 20 metrů utěšenou střelou k tyči uzavřel skóre, když míč mu přiťukl střídající Žák - 5:1. Za zmínku stojí samostatný nájezd Vašíčka, ale trefil přímo brankáře. Navíc v 69´byl vyloučen domácí Mrkos, který na hranici 16 zatáhl za "ruční brzdu" a šel předčasně pod sprchy. Utkání se v poklidu dohrálo.


Vrchovina B: Skryja P. - Burian, Mrkos, Veselý, Skryja J. - Josífek ˇ(46´Žák), Blažíček R., Polnický, Blažíček P. - Vašíček (76´Buřval), Skalník M.(56´Čírtek). Připraveni: Follprecht P., Němeček, Poul

Trenéři: p. Havlík, Poul. Vedoucí týmu p. Polívka


Trenér Havlík k zápasu: "V první půli jsme zahráli dobře, slibné kombinace vedli k brankám. Druhý poločas už tak kvalitní nebyl, ale po rychlých gólech se utkání prakticky už jen dohrávalo. Jsem spokojený, ale mrzí mě zbytečné vyloučení."