O osudu utkání rozhodla penalta

20.09.2015 16:00

FK Pelhřimov - muži A 1:0 (1:0) branka: 36' Čížek (PK)

Fotogalerii snímků ze zápasu pro Vás připravil Petr Skryja I.

Pelhřimov: Čermák - Sládok (54. V. Poul), Čížek, Naniáš, Homolka Niederle, Jeřábek, D. Poul, Kmoch Krtek (90. Chadim), Obranec (90. Pakosta). 

Vrchovina: Vítek - L. Smetana (8. Drdla), Košík, Dvořáček, Šandera Komínek - Michal, R. Sodomka, P. Sodomka (72. Blažíček), Mazel (46. Kovář) - P. Smetana. 

Trenéři: Roman Kysilko, Pavel Sláma. Vedoucí týmu Pavel Bajer

Nejlepší hráči: Čížek, Jeřábek - Vítek.

Rozhodčí: Šula - Ságl, Mička

ŽK: 3:2 (Naniáš, Krtek, Niederle - P. Sodomka, Drdla), ČK 0:0

Diváci: 190

Komentář k zápasu:

Pro oko diváka bylo utkání poněkud neurovnaně a to vydrželo až do posledních minut. Hned v osmé minutě musel kvůli zranění ze hřiště L.Smetana, kterého nahradil Drdla. V úvodní části domácí zatlačili Vrchovinu do defenzivy a už v 16. minutě mohli jít do vedení. Na osamoceného gólmana Vítka se řítil Niederle, ale jeho pokus trefil padajícího brankáře. 

Stejná situace se opakovala ve 34. minutě i na druhé straně, kdy pronikl kapitán hostí Michal zleva do vápna a z hranice MV trefil nohy dobře postaveného Čermáka. 

Skóre se poprvé a naposled měnilo ve 36. minutě, Homolka pronikal do 16 a byl v souboji dle sudího sražen střídajícím Drdlou. Čížek se z penalty nemýlil - 1:0. Zbytek poločasu i utkání se odvíjel ve znamení mnoha nepřesností a Pelhřimov si v poklidu hlídal bodový zisk. Vrchovina marnotratně zkoušela pozornost Čermáka pouze z dálky, ale její střely neměly potřebnou účinnost.  Prohra v Pelhřimově znamená pád tabulkou na čtvrtou pozici, po odehrání první čtvrtiny soutěže.

Bylo to utkání o jednom gólu, že branka padla zrovna z penalty, se nedá nic dělat. Ve zbytku utkání domácí dobře bránili, nám chyběl větší klid v rozehře, abychom si nějakou další šanci připravili,“ uvedl kouč Vrchoviny Roman Kysilko.