Poslední Vrchovina si vyšlápla na Slavičín

09.04.2017 20:36

 

Nové Město - Po sobotním vítězství Holešova se Vrchovina na jeden den ocitla na poslední příčce tabulky FORTUNA DIVIZE D. V rámci 20. kola přijel těžký soupeř FC TVD Slavičín a jen 100%-ní výkon zaručoval možný úspěch, což bylo jen a jen vítězství. V mančaftu nastaly určité změny po prohře v Pelhřimově, které byly ku prospěch věci.

 

muži A - FC TVD Slavičín 1:0 (0:0) branka: 90´ Michal

 
Sestava Vrchoviny: Šmída P. - Chalupa, Smetana L., Vícha, Bača - Ošmera (81´ Blažíček R.), Michal (K), Skalník K., Wolker, Poul (76´Kovář) - Skalník M. (85´ Burian). Připraveni: Žák, Skryja P.
Trenéři: p. Zeman, Střešňák, Škorpík. Vedoucí týmu p. Bajer P., masér p. Pátek
Sestava Slavičína: Vypušťák - Elčík (87´Salajka), Zvoníček (59´Goňa), Kocián, Horáček, Švach, Kříž, Mezírka, Kalus, Lukaštík (K), Školník 
Nejlepší hráči: Skalník K., Michal - Švach, Vypušťák
 
Rozhodčí: Buček - Černý, Martinec. Delegát FAČR p. Brtníček
 
ŽK 1:1 (20´Wolker - 77´Školník), ČK 0:0
Diváci: 275
 
Komentář k zápasu: Hned ve 4´se z malého vápna netrefil po centru zleva M.Skalník, hlavou mířil vedle. Po minutě domácí vyrobili závar před hostující brankou, ale obrana míč odvrátila do bezpečí. V 10´zahrával PVK z pravé strany kapitán Michal, obránce s těží odvracel na roh. Po rohu Michala orazítkoval tyčku M.Skalník v slibné tutovce, dorážku z první nezvládl Chalupa, kterému se míč vytočil nad břevno. Diváci viděli výborný fotbal plný soubojů, krásných kombinací a plného nasazení na obou stranách. Ve 26´po dalším rohu Michala zachraňoval na brankové čáře brankář Vypušťák. O dvě minuty později Ošmerův centr vypadnul gólmanovi z rukou, ale dorážka M.Skalníka se minula účinku. O deset minut později přenesl Bača míč na čtyřicet metrů do vápna a opět M.Skalník usměrnil míč k tyči, ale hostující brankář jej opět vychytal a konečky prstů vytísnil balon na roh. Po rohu Michala hlavičkoval K.Skalník, ale míč se vytočil mimo branku. Diváci oba týmy vyprovodili do kabin potleskem.
 
Do druhé půle nastoupili oba celky beze změny. V 53´ se kapitán Michal na hranici 16 prezentoval efektní patičkou a míč se vratil zpět před hostující branku, ale hlavičkující M.Skalník opět minul slavičínskou branku. V 59´Bača centroval do vápna, ale brankář odvrátil na roh, série tří rohů však nic nepřinesla. Do 70´ domácí zahrávali 18 rohů, ale s nulovým efektem. V poslední fázi zápasu se hra srovnala a hosté také několikrát zahrozili před Šmídou, ale byli to spíše jen náznaky šancí. Když všichni na stadionu se smiřovali s dělbou bodů, přišel faul na půlící čáře na Kováře. V poslední minutě si míč postavil kapitán Michal, který napálil dalekonosnou střelu z půlky hřiště. Střela svou trajektorií skončila na zadní tyči, míč k údivu všem skončil v síti - 1:0. Byl to šťastný moment pro domácí mužstvo, další vítězství z domácí půdy znamená tři body. 
 
Sestřihy 20.kola FORTUNA DIVIZE D najdete ZDE
 
Sumář trenéra Zemana: "Před utkáním jsme se v kabině bavili o tom, že odteď hrajeme hokejové play-off, v našem případě vlastně baráž, a podle toho bude naše hra vypadat. Sázka na jistotu, nulu vzadu, agresivitu ve středu pole a tlak do brány. Tlak do šestnáctky očekávám od tří našich útočníků větší, ale jinak hráči tentokrát zadání splnili. Všichni šli s obrovským odhodláním za třemi body a v 90. minutě jsme za to byli po šťastné trefě kapitána Lukáše Michala odměněni."