První mistrovský zápas v Havlíčkově Brodě 10.9.

13.09.2016 11:22

Tým ročník 2009


Sestava : Tomášek M. - G, Polanská P., Chroustovský D., Balon P., Cobzaru D., Kreutzer M., Petr M., Bobula A, Tomášek R.

SFK Vrchovina :  FC Žďas                3 : 5

Branky : Chroustovský D. - 2, Petr M. - 1


Tak nám to opět začalo. Po kvalitní letní přípravě jsme nastoupili k prvnímu mistrovskému zápasu a hned proti velice kvalitnímu soupeři ze Žďáru nad Sázavou. Oproti plánovanému utkání na travnatém povrchu nás organizátoři poslali na rozpálenou umělou trávu. V tropickém dni to byl vskutku nevšední zážitek. Všichni hráči, ať již naši či soupeřovi, se s touto nemilou skutečností dokázali poprat. Od začátku se hrál rychlý fotbal s mnoha šancemi. Popravdě, starší a zkušenější hráči soupeře jich měli více a po zásluze šli do vedení. Ani za nepříznivého stavu však naši kluci a děvče nepřestali hrát a utkání se jim podařilo herně vyrovnat a gólově zdramatizovat. Na to, že to byl pro hráče ročníku 2009 první soutěžní zápas, tak si s ním poradili výborně.


SFK Vrchovina : Havlíčkův Brod        10 : 0

Branky : Bobula A. - 3, Petr M. - 3, Cobzaru D. - 2, Tomášek R. - 1, Chroustovský D. - 1


K druhému zápasu jsme nastoupili proti domácím hráčům. Oproti prvnímu zápasu se nám postavil slabší soupeř. Tato skutečnost se projevila na průběhu celého zápasu. Naši hráči soupeře přehrávali a mohli si vyzkoušet mnoho herních situací. Od nahrávek, rychlých protiútoků, úniků po čáře až po střelbu na branku. Z mnoha šancí se nám podařilo vsítit branku a byla radost pozorovat děti, jak se z jednotlivých gólů radují.


Všechny hráče byl chtěl pochválit za předvedené výkony a rodiče za podporu. Jen tak dál.