Trenérské rošády v divizi

20.06.2016 09:59

Fencl končí ve Žďáře, nahradí ho polenský Hekerle

Vrchovinu opouští asistent Kysilko, chce se věnovat pouze práci předsedy klubu v Poličce

Deník - ONDREJ DUDÁŠ / JIŘÍ BUBÁK

 

Vysočina - Týden po závěrečných zápasech fotbalové divize D hlásí několik klubů z Vysočiny změny v realizačních týmech. Na postu hlavního trenéra končí ve Žďáře Karel Fencl, kterého nahradí doposud polenský lodivod Vladimír Hekerle, a v Novém Městě už nebude pokračovat asistent Miroslav Kysilko. V Havlíčkově Brodě, který sestoupil do krajského přeboru, pak končí Richard Zeman, toho střídá už v průběhu jara ze Ždírce odvolaný Miroslav Plíšek.

Nejméně se čekala změna ve Žďáře, kam v zimní přestávce přišel Karel Fencl. O bývalého kouče Bystřice stál FC Žďas už v minulosti a jeho angažováním si sliboval dlouhodobou koncepční práci. Fencl navíc tým bez problémů a zavčas dostal ze sestupových vod, nakonec však skončil na vlastní žádost.

Důvodů bylo víc, vše se sešlo. Pracuji na šachtě v Dolní Rožínce, chodím nově na směny, jsem unavený, cítil jsem, že tomu nedávám všechno. Sám jsem myslel, že ve Žďáře vydržím déle, ale tak to prostě ve fotbale chodí,“ konstatoval Fencl.

U kormidla ho nahradí Vladimír Hekerle, do této doby trenér polenského Slavoje, který post hlavního kouče převzal před rokem z pozice asistenta Tomáše Kaplana.

Dohodli jsme se na ukončení spolupráce,“ potvrdil polenský předseda Jindřich Skočdopole. Hekerleho angažování pak potvrdil šéf žďárského klubu Luboš Bulíček.

S panem Hekerlem jsme si padli do oka, je to trenér, který splňuje naše požadavky a kritéria,“ řekl Bulíček.

Polná je zatím bez trenéra, ten by měl být znám co nejdříve. „V úterý už to asi bude jasné,“ řekl Skočdopole. Zároveň vyvrátil spekulace, že angažuje Richarda Zemana, který po sezoně skončil v Havlíčkově Brodě. „Vůbec s ním nejednáme,“ podotkl předseda Slavoje Polná.

Změnu hlásí i na Vrchovině. Jen rok vydržel u týmu Roman Kysilko. Zkušeného kouče v zimě nejprve doplnil Ladislav Libuša, který se v průběhu jara stal hlavním trenérem a zůstane jím i nadále. Kysilko sezonu dokončil v roli asistenta.

Myšlenka dvou rovnocenných trenérů, se kterou jsme vstupovali do jara, nebyla dobrá. Skončit jsem proto chtěl už po třech zápasech. Na návrh výboru jsem ale přešel do pozice asistenta, a nakonec jsme s Libušou našli solidní vztah,“ vysvětlil Kysilko.

Dál už ale pokračovat nechce. „S výborem jsme se domluvili, že rok stačil. Vracím se do Poličky, jsem její předseda, a tak se tomu chci naplno věnovat,“ uvedl Kysilko.