Třetí výhra v řadě, tentokrát to odnesly Tasovice

07.11.2016 06:45

Nové Město - Ve 14. kole divize D pokračovalo probuzení fotbalistů Vrchoviny. Tentokrát to odnesly výpraskem nevypytatelné Tasovice.

 

muži A - Sokol Tasovice 4:0 (0:0) branky: 59. Poul, 62. Kovář, 72. R. Blažíček, 86. Vícha.

 

První polovina utkání hraného na těžkém, vodou nasáklém terénu, byla vyrovnaná. Navrch měly spíše Tasovice, jejichž hráči byli rychlejší a kombinačně lepší, navíc jejich nebezpečný presink dělal domácí obraně velké problémy. Do vedení však mohla jít Vrchovina, ve 12. minutě nastřelil Wolker spojnici břevna a tyče, po průniku Petra Blažíčka z pravé strany a centru. Obrovskou šanci měl na druhé straně ve 39´ Paul, ale Michálek svůj tým podržel, když vychytal samostatný nájezd. „To byl zlomový moment, protože do druhé půle jsme přeskupili řady, Kovář šel do lajny, zjednodušili jsme hru a přešli na systém 4-3-3,“ popsal změny kouč Vrchoviny Karel Fencl.

Druhá půle se však začala v podobném duchu, pouze  do první branky. V 58´ po rohu otevřel skóre Poul - 1:0. Velký tlak domácích o čtyři minuty později dalším gólem vyjádřil Kovář, po krásné nahrávce od Radka Blažíčka - 2:0. V 72´po standardce Wolkera se trefil Radek Blažíček, když po hrubce gólmana dorážel na 3:0. Celé snažení dodělal Vícha, po rohu Kováře - 4:0.

Famózní druhá půle rozhodla. Po dvou výhrách jsme chtěli na té vlně vydržet co nejdéle, to se nám podařilo. Teď nás na závěr čeká nebezpečný Bzenec, ale pojedeme tam v dobré náladě a budeme chtít opět bodovat,“ dodal Fencl.

Rozhodčí: Galář.

ŽK: 1:1, ČK 0:0

Diváci: 160. 

Vrchovina: Michálek - Dobiáš (46. Polnický), Bodeček, Vícha, Bača - R. Blažíček, Wolker (76. K. Skalník), Kovář, P. Blažíček - Poul (83. Žák), Petr Sodomka. 

Tasovice: Šebela - Hrazdílek, Mička, Čermák, Švarc - Blahoudek, Veselý (65. Landšperský), Hrobař, Fukal (65. Makarevych) Horáček, Paul. 

Nejlepší hráči: Wolker, Bodeček, Poul - Paul