Turnaj ve Ždáře pro ročník 2005 opět na vítězně vlně!

08.03.2014 22:01

Turnaje v sousedním Žďáře jsou vždy kvalitně obsazené, a proto jsme udělali vše, abychom se mohli zúčastnit. Tento turnaj byl primárně určen pro ročník 2005, proto jsme odjeli s maximálním počtem hráčů 2005 doplněný o dva hráče ročníku 2006 (již standardní členy červeného družstva). Od začátku byl tento turnaj hodně zvláštní. Musím říci, že jsme se jako vždy prezentovali týmovou hrou, ale s jedním podstatným rozdílem – tentokrát jsme měli pouze jednoho střelce. Byl jím Adam Starý, který vsítil téměř všechny branky našeho týmu. Po zásluze byl oceněn jako nejlepší střelec turnaje. Cenu si opravdu zasloužil nejen za góly, ale i za předvedený výkon, který byl opravdu výjimečný. Nicméně bez podpory spoluhráčů by to nedokázal. Nejen Adamovi, ale celému týmu patří můj dík za převedené výkony.

Základní skupinu jsme vyhráli bez zaváhání. Přesto se při posledním zápase opět projevila naše stará bolest. Když nás soupeř trošku přitlačí, začneme zmatkovat, opustíme svoji hru a výsledek se stává nepředvídatelným. Musíme se naučit hrát více pod tlakem a k tomu takovéto zápasy slouží. Samozřejmě ani ostatní herní činnosti nebyly vždy ideální. Drobných individuálních chyb jsme opět dopustili, ale to je v této kategorii normální. Nicméně nemohu si odpustit poznámku ohledně životosprávy. Výkon bude vždy lepší, pokud hráči přijedou na turnaj odpočatí (=vyspalí). Prosím rodiče, aby na to příště dohlédli!!!

Do finálové skupiny jsme postoupili z prvního místa, kde se nám jeden zápas počítal i ze základní skupiny. Zbývali nám tedy dva zápasy s velice dobrými soupeři. První jsme s vypětím všech sil uhráli bez branek i díky obětavosti všech hráčů. Vyvrcholením celého turnaje byl poslední zápas, který jsme sehráli proti FKM Vysočina Jihlava. Zápas se vyznačoval obrovským zaujetím z obou stran. Každá strana chtěla vyhrát.  Celkem vyrovnaný zápas rozhodli naše dva góly, kdy soupeř poprvé vyrovnal, ale podruhé už to nezvládl. Ze Žďáru tedy odvážíme vítězství. Kluci a děvčata ještě jednou díky za snahu, bojovnost a týmovou hru!

 

Tentokrát náš klub reprezentovali: Filip Jelínek (G), Jakub Dobrovolný, Daniel Kutra, Adam Padrtka, Vojtěch Hájek, David Sklenář, Adam Starý, Veronika Hlaváčová, Kryštof Hudák

 

Výsledky ze základní skupinny:

AFK Tišnov – SFK Vrchovina                                    0 : 4        A. Starý 4x

FC Žďas Žďár žlutí – SFK Vrchovina                          0 : 5        A. Starý 5x

FC Hlinsko zelení – SFK Vrchovina                           1 : 2        A. Starý 2x

 

Finálová skupina (do skupiny se počítal výsledek s týmem Hlinsko zelení):

FC Hlinsko červení – SFK Vrchovina                         0 : 0

FKM Vysočina Jihlava – SFK Vrchovina                    1 : 2        K. Hudák, A. Starý

 

A ještě nějaké fotečky na konec můžete najít zde: https://sfkvrchovina.rajce.idnes.cz/U9_Zdar_8.3.2014#