Týmy braly bod, spravedlivě

27.09.2015 16:00

MUŽI A - FK HODONÍN 2:2 (1:1) branky: 43' vlastní, 75' Michal (PK) - 30' Maršálek H., 72' Polách (PK)

Sestava Vrchoviny: Vítek - Komínek, Košík, Dvořáček, Šandera - Mazel (79' Wolker), Sodomka R., Sodomka P.(87' Blažíček R.), Michal (K), Kovář - Smetana P. 

Trenéři: p. Kysilko, Sláma. Vedoucí týmu P.Bajer

Sestava Hodonín: Petráš - Víšek (K), Polách, Maršálek H., Hesek, Pavlačka (57' Aamec), Šefčík, Švrček (90' Petrucha), Reška (86' Maršálek R.), Šturma, Polák

Trenéří: p. Komňacký, Malár. Vedoucí týmu Urbánek

Na snímku dva špilmachři zápasu domácí Michal (v modrém) a hostující Polách (v červeném), ostatní foto Petra Skryji I. ve fotogalerii.

Zápas s lídrem tabulky přinesl zajímavý duel. Hosté byli fotbalovější, domácí vše nahradili bojovností. V 9' hosté pálili po centru Reškou, ale Vítek byl proti a na místě. V 15' z 35 metrů pálil Michal, ale míč šel vedle. O 4 minuty později se v tutovce objevil Kovář po kombinaci zleva Michala a přiťuknutí Smetany, střela šla z 6 metrů nad! Ve 27' zazdil přihrávku do volného prostoru Rosťa Sodomka, když osamocenému Kovářovi dal míč jen na paty, střela Mazla šla však daleko nad. Ve 29' pálil hostující Polách, ale Vítek míč k zadní tyči vytáhl bravurně na roh. Ve 30' Polách zahrával roh a na MV se dobře orientoval Maršálek - 0:1. Ve 31' Smetana pálil těsně vedle. Když už to vypadalo s domácí Vrchovinou špatně těsně před poločasem zahrával PVK Michal a teč hostujícího hráče Pavlačky znamenala vyrovnání - 1:1.
 
Druhý poločas otevřel střelou v 50' Komínek z 25 metrů vedle. V 63' se ocitl v tutovce po centru Šturmy, Reškův míč skončil nad břevnem Vítkovy branky. V 72' po brejku hostí zatáhl na ruční brzdu domácí Šandera, byla z toho ostrá červená a navíc pokutový kop, který se štěstím nadvakrát proměnil Polách - 1:2. V 75' po centru zprava domácí kopali také PK za ruku Šturmy. Michal jej s přehledem proměnil - 2:2. Posledních deset minut se hrál fotbal nahoru - dolů. Ale ani jedno mužstvo již neskórovalo. V 86'zahrával PVK Polách a Vítek vyrazil míč na roh.
 
Nejlepší hráči: Polách, Šturma - Vítek, Michal
 
Rozhodčí: Bernatík - Kozubík, Vejtasa. Delegát FAČR Vidlák
ŽK 3:5 ČK 1:0 (Šandera)
Diváci 220
 
Vyjádření trenéra Kysilka: "V Novém Městě se představil TOP-tým, který přesně věděl, co chce hrát. Můj tým se přizpůsobil a myslím, že divák mohl být s tímto představením naprosto spokojený. Oba týmy dobře bránily, oba týmy šly do zápasu s velkým nasazením, druhý poločas byl nakonec hodně divoký a vzrušující. Góly padaly pouze po standardních situacích, které kopaly špílmachři týmů. Chtěl bych vyzdvihnout výkony kapitána Michala a brankáře Vítka, který zničil hostům dvě tutovky a málem i Poláchovi penaltu. Na obou stranách byly další šance, oba celky mohly vyhrát, remízu však beru. Chci poděkovat fanouškům, byl to dnes náš dvanáctý hráč."