Vedoucí Kouty poprvé na jaře vyhrály, odnesla to juniorka Vrchoviny

24.04.2017 06:59

 

Kouty / Nové Město - V 18. kole východní skupiny I. A třídy nedokázali přivézt body hráči rezervy Vrchoviny, ve svém zápase na hřišti prvního v tabulce, Sokola Kouty.

KOUTY – muži B 3:1 (2:0) branky: 33´ Cejpek, 44´ Tenkl, 88´ Neumann - 52. Follprecht.

 

Hosté měli v prvním poločase výhodu silného větru v zádech, ale jejich nákopy za obranu úspěch neslavily. Domácí to zkoušeli postupnými útoky po zemi, ale na první šanci se načekali. První přišla až po půlhodině hry a byla hned gólová, když brejk zakončil podél brankáře Cejpek - 1:0. Kouty zvýšily Tenklovou hlavičkou po rohu těsně před pauzou – 2:0.
Hostitelé dobře začali i po změně stran. Dostávali se do vápna soupeře, ale selhávali v koncovce a výsledkem byly čtyři zahozené tutovky během čtvrthodiny. To Vrchovina trestala, když využil chybné malé domů Follprecht. Toho Stýblo v tísni nastřelil a míč se dokutálel do sítě – 2:1. Hosté ožili, ale už měli jedinou šanci, proti třem domácím. Lídr pečetil své první jarní vítězství dvě minuty před koncem Neumannem, který překonal gólmana až napotřetí.
Rozhodčí: Hanzl
ŽK: 2:2, ČK 0:0
Diváci: 80.
Vrchovina B: Skryja J. - Havelka, Mrkos, Košík, P. Follprecht, Blažíček, Vašíček (74. Veselý), Josífek (64. Němeček), Čírtek, Poul, Polnický.