Velké derby pro Vrchovinu

18.10.2015 15:00

 

FC ŽĎAS Žďár n/S. - muži A 0:3 (0:1) branky: 6. a 88. Stejskal, 63. R. Sodomka. 

Sestava Žďasu: Jícha - Veselý, Turek, Berky, Vomela - Bureš, Trojánek (62. Ločárek), Kunstmüller, Mašek, Jurnečka (46. Chmelíček) - Nedvěd (78. Frieb). 

Trenéři: p. Chmelíček R., Myslivec

Sestava Vrchoviny: Vítek - Komínek, Dvořáček, Košík, Šandera - Drdla, R. Sodomka, Michal, P. Sodomka (78. Žák), Kovář - Stejskal (88. Šmída). Připraveni: Kubica, Skryja J., Wolker. Trenéři: p. Kysilko, Sláma, vedoucí týmu p. Bajer P., Trenér brankářů: Skryja P., kustod Smetana Fr.

Další snímky Petra Skryji I. z derby najdete ve fotogalerii.

Rozhodčí: Vrťo - Žurovec, Křenek. Delegát FAČR Bábíček

ŽK: 2:1 (Bureš, Veselý - Komínek), ČK 0:0

Diváci: 640

Nejlepší hráči: Vítek, Kovář, Stejskal

Report o utkání:

Žďárští se chtěli odrazit do vyšších pater tabulky a začali velmi aktivně, ale začátek zápasu se jim vůbec nepovedl. Už v 6' hostující Kovář vymyslel ve vápně fotbalový tryk,  když míč po brankové lajně naservíroval Stejskalovi a utajovaná posila z Poličské farmy se uvedla brankou - 0:1. Tento urostlý útočník s bohatými zkušenostmi s divizním fotbalem na sebe poutal velkou pozornost domácí obrany. Žďár branka zaskočila, domácí byli stále aktivnější, ale Vrchovina se soustředila na pozorné bránění a brejky, ty se  jí však dlouho nedařili kvůli špatné finální přihrávce. Vadit to ale Vrchovině nemuselo, protože Žďárský útok si se svým zdlouhavým přidržováním míče na defenzivě Vrchoviny vylámal zuby. Za vše mohl navrátilec do branky Honza Vítek, který byl u své levé tyče po standardce z 20 metrů včas a svůj tým podržel. Těsně před přestávkou byl v ideálním postavení na středu velkého vápna domácí Trojánek, ale odražený míč letěl vysoko nad.

Po přestávce byl opět aktivnější Žďár, ale hostující brejky dostaly potřebnou přesnost, druhý gól byl na spadnutí, ale v 58. minutě přeskočil Vítka po Burešově rohu střídající Chmelíček, ve složité pozici však hlavičkoval nad, byla to šance k vyrovnání. Udeřilo však na druhé straně. Vrchovina se natlačila do vápna, na pravé straně si vybojovala zpět už ztracený míč po přízemním centru napříč malým vápnem a přihrávku obránce Drdly, přetavil v pojišťovací gól velmi dobře hrající Rostislav Sodomka - 0:2. Tento moment byl pro derby zlomový, Vrchovina se uklidnila a mohla přidat i další branky, Žďár mohl snížit po individuální akci Kunstmüllera a po hlavě Nedvěda, ale Vítek byl proti. Hlavně eho ruka u pravé tyče se objevila v poslední chvíli. Třetí hřebík do domácí rakve zatloukl svou druhou brankou v zápase v 88' opět útočník Mirek Stejskal, povedenou přihrávku pod sebe vymyslel střídající Žák - 0:3

Trenér Kysilko k zápasu: „Úvodní branka nám pomohla. Žďár byl pak lepší, kombinoval, ale nic velkého mu naše dobrá obrana nepovolila. Po přestávce jsme zlepšili přechod a po druhém gólu už nebylo co řešit."

Kapitán týmu L.Michal: "Dnes jsme odehráli chytrý zápas a to rozhodlo o výsledku derby."