Velké finále EON junior cupu v Roudném u Českých Budějovic 2.-4. září

06.09.2016 20:47

Na toto velké finále jsme se dostali z kvalifikačního kola konaného v Humpolci. Z celé republiky se takto do velkého finále dostalo pouze 18 týmů. Dalších 30 bylo pozvaných přímo pořadatelem, společností EON. Jednalo se výhradně o prvoligové a druholigové týmy + 5 zahraničních hostů (AC Monako, Borussia Dortmund, Slovan Bratislava a dva týmy z Rumunska) a také 3 týmy s divokou kartou. Celkem tedy 48 týmů. Turnaj byl perfektně zorganizovaný, během 3 dní jsme odehráli 18 zápasů, každý trval 13 minut. Měli jsme možnost se konfrontovat s výbornými a věhlasnými kluby, ale také s kluby na podobné úrovni jako jsme my.

Začátek byl pro nás opravdu těžký, neboť jsme první zápas rozehráli proti jednomu z nejlepších týmů turnaje – Zbrojovce Brno. Už od začátku jsem na našich malých fotbalistech viděl obrovský respekt a bázeň cokoliv udělat s míčem. To nás v podstatě provázelo, celou základní skupinu. My trenéři jsme věděli, že umíme hrát lépe, ale herní podoba byla především ovlivněna blokem a respektem k věhlasnějším soupeřům. Dopouštěli jsme se opakovaně chyb, které jsme si pořád vysvětlovali, ale výsledy nepřicházeli. Zkoušeli jsme děti zbavit obav různými způsoby, ale bohužel se nám to nedařilo. Nicméně paradoxně jsme se chovali tak, že bohatým jsme brali a chudým rozdávali – s velkými týmy jsme dosáhli krásných výsledků a na druhé straně jsme nedokázali získat více bodů se „slabšími týmy“. Slabší týmy jsou v uvozovkách, neboť na turnaji opravdu nebylo slabého týmu. Postupně jsme se tedy prokousávali skupinou, ve které jsme skončili na 11. místě, kterou jsme absolvovali s 5 remízami a 6 prohrami. Čekala nás tedy nadstavbová část ve spodní polovině týmů, kde se nám dařilo mnohem více. Částečně díky zbavení se obav jsme naši bilanci vylepšili o 3 výhry a 3 remízy. Celkem jsme tedy získali 15 bodů a to nám přisoudilo posledního soupeře o konečné umístění. Tím se stal náš okresní soused ze Žďáru nad Sázavou. I přes velmi přátelské vztahy, které s tímto klubem máme, jsme si na hřišti nic nedarovali a bohužel jsme my obdrželi jedinou branku, která nám přisoudila konečné 38. místo. Je to opravdu výborný úspěch a chci za něj poděkovat všem, kdo se na něm podíleli – největší díl mají naši malí fotbalisté, kteří se o něj zasloužili vlastními silami, rodiče, kteří děti podporovali i svou přítomností, náš klub SFK Vrchovina, který dětem zaplatil dopravu a poskytl materiální podporu.

A co jsme vlasně zjistili? Že jsme schopni hrát s kýmkoliv, pokud se zbavíme obav, že něco zkazíme. K tomu nám samozřejmě chybí více takovýchto těžkých zápasů, ve kterých by se děti tzv. „obouchali“. Samozřejmě nedosáhneme kvalit velkých týmu, které mají lepší podmínky pro přípravu, více tréninků i zápasů. Zůstaneme venkovským klubem, který někdy může velké potrápit.

O výsledek se zasloužili:

Martin Dvořák (G), Milan Dvořák, Jan Humlíček, Denis Bukáček, Veronika Hlaváčová, Kryštof Hudák, Lukáš Lempera, Marek Šolc, Karel Brusenbauch, Adam Červinka, Samuel Hendrich, Matyáš Nechvátal.

Foto ZDE.

Přehled výsledků se střelci:

SFK Vrchovina – FC Zbrojovka Brno   0:5

SFK Vrchovina – 1. FC Prostějov   0:1

SFK Vrchovina – TJ Spartak Budišov nad Budišovkou   2:2   G: S. Hendrich, K.Hudák

ABC Braník - SFK Vrchovina   3:0

ACS Tampa Brašov - SFK Vrchovina   0:0

FK Jablonec - SFK Vrchovina   0:0

FK Dukla Praha - SFK Vrchovina   2:2   G:vlastní, Mi. Dvořák

SK Dynamo České Budějovice - SFK Vrchovina   1:0

SFK Vrchovina – TJ Straky   0:3

SFK Vrchovina – FK Ostrov   0:0

SFK Vrchovina – AC Sparta Praha   0:3

SFK Vrchovina – SK Líšeň   2:0   G: M. Nechvátal, Mi. Dvořák

SFK Vrchovina – FC Viktoria Žižkov   2:2   G: K. Hudák, V. Hlaváčová

SFK Vrchovina – Slovan Bratislava   0:0

SFK Vrchovina – Malše Roudné   0:0

FK Slavoj Český Krumlov - SFK Vrchovina   0:1   G: V. Hlaváčová

FC Nový Hradec - SFK Vrchovina   2:4   G: Mi. Dvořák, J. Humlíček, K. Hudák, S. Hendrich

FC Žďas - SFK Vrchovina   1:0