Velké Meziříčí 09/03/2014

09.03.2014 20:49

Než začneme komentářem, musíme poděkovat Pepovi Švandovi, že zaskočil a odkoučoval tento turnaj. I když se zdá, že nás trenérů je dost, někdy to není pravda. Pepa připravil i komentář z turnaje.

 

Tuto neděli naše st.přípravka ročník 2004 podpořená Danem Kutrou (2005) a Davidem Sklenářem (2005) sehrála turnaj ve Velkém Meziříčí. Turnaje se zúčastnily týmy FC Vysočina Jihlava, SK Velká Bíteš, 2 týmy z Velkého Meziříčí a SFK Vrchovina. Pro vytíženost trenérů jsem vedl naše hráče já (Pepa Švanda). Jeli jsme jako na poslední turnaj v hale bez větších ambicí, o to větší bylo překvapení z celkově 3. místa. Musím všechny hráče pochválit za velkou snahu. Hrálo se každý s každým 1X20min a to byla pěkná porce. První zápas nas čekala Velká Bíteš, kterou jsme přehrávali ve všech herních situacích, ale nemohli jsme se prosadit gólově. Naštěstí nás uklidnily góly T.Procházky a D.Sklenáře (2-0). Potom jsme hráli s VM červená. Začátek byl od nás strašně rozházený, kluci vůbec nevěděli, co mají hrát a tak přišel trest v podobě branky. Potom se kluci zvedli a D.Kutra měl krásné individuální šance na vyrovnání. To se nakonec povedlo povedlo T. Švandovi, který vzal balon na naší půlce a zakončil ránou k tyči (1-1). S VM žlutá jsme hráli opět krásný fotbal, ale góly dal vždy soupeř. Několikrát se nám balon zastavil na brankové čáře, na tyči nebo jsme z jasne tutovky pochybili (nový trenér a hráči měli trochu smůly :-)). Výsledek jsme dotáhli k remíze 2-2, kdy góly dávali D.Sklenář a D.Kutra (případná výhra by nám přiřadila 2. místo).
Před zápasem už s jistým vítězem Jihlavou jsem klukům říkal, ať si zahrají pro radost a bez nervů. To se podařilo. Dlouho jsme drželi vyrovnaný stav. Potom jsem prostřídal kluky na všech postech, aby si útočníci vyzkoušeli obranu a obráceně a po menších chybách nás soupeř potrestal (0-2). Šance na celkové 2. místo byla ještě 30 vteřin před koncem posledního utkání VM červená - Velká Bíteš, kdy za stavu 1-0 brankář VM chytil balon do ruky od spoluhráče (malá domů). Čekal jsem penaltu, ale nařízený přímý kop VB neproměnila. Znovu chci poděkovat hráčům za výkony a rodičům za povzbuzování a dopravu. Kluci jen tak dáll.
 

Na turnaji nás reprezentovali: Mička Jiří (G), Sochor Martin, Jirků Adam, Procházka Tomáš, Šiška Vojtěch, Humlíček Tomáš, Švanda Tomáš, Kutra Daniel, Sklenář David.

 

Konečné pořadí:
1. Vysočina Jihlava
2. VM červená
3. SFK Vrchovina
4. VM žlutá
5. Velká Bíteš