Vítězná série pokračuje, odnesly to Hrotovice

17.10.2015 13:30

muži B - Hrotovice 6:1 (3:1) branky: 2x Polnický, Buřval, Sodomka Petr (PK), Šmída M., Josífek

Sestava Vrchoviny: Šmída P. - Polnický (C), Mrkos, Veselý, Bača - Vašíček, Žák, Sodomka Petr (50' Blažíček R.), Josífek (60' Blažíček P.) - Buřval (70' Němeček), Šmída M.

Trenér p. Havlík, vedoucí týmu p. Polívka

Sestava Hrotovic: Harant - Novák, Škoda(C), Florián, Bláha, Růžička, Furiš, Blatný, Hutař (46' Salák), Fiala, Růžička

Trenér p. Fukal

Rozhodčí: Reich - Masopust, Nechvátal

ŽK 1:4 ČK 0:0

Diváci 40

Výsledek utkání se zdá jasný, ale zejména v první půli to vůbec jasně nevypadalo. Hosté disponují druhým nejproduktivnějším útokem ve skupině B. Také od začátku zápasu pěkně domácím zatápěli. Po necelé čtvrthodině hry však udeřilo na druhé straně, když na rohový kop si vyskočil nikým nehlídaný Polnický a poslal Vrchovinu do vedení - 1:0. Po dvaceti minutách juniorka Vrchoviny vedla po brejku, který chytře zakončil Buřval - 2:0. V této části hry však hosté stále byli aktivnější a výborný dorostenec Šmída v brance předváděl jeden bravurní zákrok, za druhým. Jednou když byl již překonán, zaskočila tyč jeho brankové konstrukce. Dvě minuty pře poločasem přes tři hráče hostí prošel Šmída do vápna a byl sražen, pokutový kop po vehementních protestech hostí bezpečně promněnil Sodomka - 3:0. To však nebylo ještě hotovo, v poslední minutě hosté snížili po chybě domácí obrany Blatným - 3:1.

 

Druhá půle začala náporem hostí, ale obrana pod vedením Mrkose, byla již bezchybná. Okolo šedesáté minuty přišly dva slepené góly Vrchoviny. Nejprve M.Šmída upravil na 4:1 po pěkné kombinaci a po třech minutách parádní umístěnou střelou k tyči rozvlnil síť po páté Josífek - 5:1. Po tomto momentu hosté definitivně složili zbraně. Celé dílo podtrhl a nejlepší výkon potrdil druhou brankou Polnický, když PVK prodloužil přes gólmana Hrotovic až k šesté brance - 6:1.

Nejlepší hráči: Polnický, P.Šmída - Škoda

Trenér Havlík k zápasu: "Vítězství se nerodilo snadno, v první půli nás podržel brankář. Dnes na co jsme šáhli, to nám vyšlo. Jsem rád, že jsme tento zápas zvládli."