Vízek: Teď je to špatné, ale vidím světélko naděje

22.06.2017 06:12

Nové Město na Moravě -  Bavil diváky v Novém Městě technickými finesami, přihrával spoluhráčům do vyložených šancí a ještě stihl v průběhu první půle na střídačce poskytnout Týdeníku Vysočina krátký rozhovor. "To víte, že ano, aspoň si trošku odpočinu," smál se dvaašedesátiletý fotbalový internacionál Ladislav Vízek.

Autor: Deník

Foto: David Mahel

Pane Vízku, jak se vám líbí atmosféra benefičního zápasu?

Hezký to je, akorát to na nás začalo až moc zrychla (usmívá se). V 10. minutě už tři góly, ale je to pěkný, neprší, dobré hřiště, líbí se mi to. Zatím nás to baví, horší to bude druhý poločas (směje se).

Tempo zápasu je poměrně vysoké. Takové míváte i při jiných podobných zápasech?

Já si myslím, že je zbytečně vysoké. Trošku jsme je pozlobili, myslím našeho soupeře a teď na nás budou zlí.

Nemohu se vás samozřejmě nezeptat na aktuální situaci kolem fotbalu u nás?

Já myslím, že budeme raději koukat po tomhle masovém fotbale, protože ta vrcholová kopaná je v nějakém útlumu. Tenhleten fotbal má totiž aspoň smysl. Ale opravdu, je to teď špatné, nejenom na hřišti, ale také v zázemí. To, čím náš fotbal prochází, je smutné a doufám, že se z toho brzy vybabráme. A to na obou pólech, na hřišti i v tom zázemí.

Vidíte tam alespoň nějaké světélko naděje, třeba v podobě reprezentační jedenadvacítky?

Ano, to vidím, ale mělo se to lepšit už za Karla Jarolíma a vidíte, nelepší se to. Ale uvidíme, jedenadvacítka má teď velké ambice na mistrovství Evropy.

Jak těsně před začátkem turnaje tipujete její potenciál. Má na medaili?

Kvalitní mužstvo mají a tak uvidíme, jakou máme ve fotbale budoucnost, teď je to důležité.

A věříte v její možný medailový úspěch?

Tak já věřím také áčku, ale jak vidíte, a to vidí asi i všichni kolem nás, tak se to nenaplňuje. Věřit je hezká věc a ukázat to, pro změnu ta druhá.

U reprezentačního A týmu tedy ještě věříte ve druhé místo v kvalifikační skupině a případnou baráž o světový šampionát v příštím roce v Rusku?

Bohužel už ne, myslím, že jsme v čoudu (směje se).