Vrchovina po těsné výhře poskočila na desátou pozici v tabulce

07.05.2017 19:09
 
Nové Město - Krajské derby v rámci 24. kola se Starou Říší znamená další tři důležité body do tabulky FORTUNA DIVIZE D. Domácí tým porazil nejtěsnějším rozdílem aspiranta sestupu, brankou nejlepšího hráče na hřišti Kamila Skalníka.
 

muži A - FSC Stará Říše 1:0 (1:0) branka: 27´ Skalník K.

 
Sestava Vrchoviny: Šmída P. - Chalupa, Vícha, Smetana, Bača - Blažíček R.(63´Ošmera), Wolker, Michal (K), Skalník K., Poul (77´Žák) - Burian (63´Šmída M.). Připraven: Skryja P.
Trenéři: p. Zeman, Střešňák, Škorpík. Vedoucí týmu p. Bajer P., masér Pátek Jaroslav
Sestava S.Říše: Jícha - Ujčík (22´Chlumský), Hekerle, Dvořák, Kelbler, Vacek, Vodáček (K), Horáček, Plichta, Pokorný (77´Vácha), Rygl. Připraveni: Severa, Bajer, Neuman
Snímek Petra Skryji I zachytil hlavičku nejlepšího hráče zápasu Kamila Skalníka, který ve 27´ zařídil vítězný gól.
 
 
Rozhodčí: Vojkovský - Šištík, Šula. Delegát FAČR p. Beneš Jar.
ŽK 1:2 (Smetana - Vacek, Hekerle), ČK 0:0
Diváci 285
Nejlepší hráči: Skalník K., Chalupa - Jícha
 
Highlight TVcom z 24. kola: ZDE
 
Kometář k zápasu: Komando trenéra Zemana a jeho asistentů, se muselo v tomto zápase obejít stále bez nemocného Kováře a vykartovaného M.Skalníka z Hodonína, který dostal jedno utkání stop. Na druhou stranu se do sestavy naplno vrátil uzdravený Tomáš Poul a ve druhé půli naskočil už také Petr Ošmera.
Hned ve druhé minutě se po kombinaci dostal ke střele hráč zápasu Kamil Skalník, svou levačku však nedotočil úplně přesně, protože jeho projektil minil bránu snad o půlmetr. V 6´přišel faul Wolkera a hosté ze 30 metrů tečí získali roh a nebyl to jen jeden, hned série tří rohů po sobě. Obrana však vždy byla na místě. To bylo však vše do hosté v první půli předvedli. V 10´ vykombinoval Skalník na Buriana a ke střele se dostal Michal, obránce s těžkostmi odvrátil na roh. Ve 13´ vybojoval agilní Chalupa roh, Michal po jeho zahrání našel hlavu Víchy, ale ten míč napálil vedle. Hosté se zavřeli do hlubokého bloku a čekali před 16 na stále silnější nájezdy Vrchoviny. Ve 22´ musel odejít ze hřiště zraněný Ujčík, kterého nahradil střídáním Chlumský. Ve 27´se po kombinaci dostal ke své obávané střele levačkou Kamil Skalník a nachytal Jíchu u vzdálenější tyče – 1:0. Mezi 30´ a 35´ třikrát napřáhl ke své obávané pumelici Poul, kdy zejména první střela lízala břevno hostující svatyně. Ve 38´ se do šance dostal průnikem do 16 mladý Blažíček, ale místo přihrávky na volného Buriana, volil nepřesnou střelu.
Ve druhé půli obraz hry zůstal podobný té první. Postupem času se vytratilo nasazení, zřejmě s podvědomím šetření na další těžký středeční zápas s Velkou Bíteší. Domácí Vrchovina vedení udržela a připsala si veledůležité body do tabulky. Další odstavec ze scénáře „záchrana“ byl splněn.
Trenér Zeman k zápasu: „My jsme chtěli potvrdit vítězství z Hodonína, což se nám podařilo. Vím, že zápas nebyl na oko diváka moc líbivý, ale to se nedá nic dělat. V situaci, ve které se nacházíme, nemůžeme hrát na krásu, ale na body. Díky fanouškům za neúnavné povzbuzování a chtěl bych jim vysmeknout pochvalu a zároveň je pozvat na středu, kdy nás čeká okresní derby s Velkou Bíteší.“ 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Předehrávka 30. kola FORTUNA DIVIZE D 
SFK Vrchovina - FC Velká Bíteš
10.5.2017 (středa) 17:30 (Vrchovina aréna)
Rozhodčí: Pospíšil - Zaoral, Koláček. Delegát FAČR p. Boček