Vrchovina si dovezla z Přerova pěkný nášup

31.10.2015 14:00

1.FC Viktorie Přerov - muži A 4:0 (1:0) branky: 15' Zaoral, 54' Bogdaň, 56' + 65' Blažkovský

Sestava Přerova: Neoral - Bogdaň, Hýbner, Hrušák, Bajer, Koutný, Blažkovský, Kytlica, Hrabal, Zaoral, Václavíček (K)

Sestava Vrchoviny: Vítek - Komínek, Drdla, Košík, Šandera - Šustáček, Michal (K), Sodomka R., Žák - Kovář, Smetana P.

Rozhodčí: Nováček - Petr, Denev

ŽK 1:2 (Blažkovský - Žák, Vítek) ČK 0:1 R.Sodomka

Diváci 130

Nejlepší hráči: Václavíček, Blažkovský, Bogdaň

Trenéři v zápase postrádali další zraněné hráče Dvořáčka a Mazla, navíc s týmem kvůli pracovnímu vytížení vůbec neodjel také Pavel Sodomka. Vynucených zásahů do sestavy je za podzimní část více než dost. Domácí Viktorie od začátku zápasu byla jasně lepším týmem. Vrchovina přežila počáteční nápor jen do 15', kdy po pozdní reakci Šandery se řítil na Vítka domácí Zaoral a s pomocí tyče poslal Přerov do vedení - 1:0. Ani tento moment Vrchovinu neprobudil. Velké problémy dělal hostům rychlý start k balonu a přesná kombinace domácích. Hra se srovnala až po půlhodině, Ve 33' po vysunutí Kováře na Žáka šel sám na gólmana, ale místo střely volil navíc kličku a brankář byl na místě. Další vyrovnání měl na hlavě kapitán Michal o dvě mínuty později, kdy centroval Komínek a hlava kapitána minula jen těsně konstrukci Neoralovy branky. Ve 38' centr Sodomky našel hlavu Smetany, ale bravurní zákrok Neorala zabránil ve skórování navrátilce do sestavy Vrchoviny.

Druhý poločas byli opět aktivnější domácí. V 54' začalo totální zatmnění pro hosty. Komínek zahrál zbytečný roh. Domácí jej zužitkovali v podobě přesné hlavičky Bogdaně, který byl na malém vápně u míče dříve než Vítek - 2:0. O minutu později se stejný střelec dostal na malém vápně do další tutovky, ale trestuhodně překopl. V 56' domácí vedli již 3:0, když špatnou rozehrávku Vítka potrestal Blažkovský svým prvním gólem. Černou desetiminutovku dokončil opět Blažkovský , když po závaru před Vítkem zabil hřebíček do rakve střelou do prázdné branky - 4:0. Vrcholem zmaru bylo vyloučení Sodomky z poslední minuty zápasu, který bude v dalším zápase proti Polné určitě svému týmu chybět. 

Na vystoupení v Přerově musí tým rychle zapomenout a zkonsolidovat zbylé síly na nedělní derby s Polnou, domácím musíme pogratulovat k předvedené hře a zaslouženému vítězství.