Vrchovina smetla Bystřici

23.04.2017 23:43

 

Nové Město - V rámci 22. kola FORTUNA DIVIZE D hostila SFK Vrchovina v okresním derby velkého rivala SK Bystřice nP. V tomto derby otevřel skóre matador fotbalových hřišť Aleš Burian. který ležerní placírkou, ve svých devětatřiceti letech vstřelil první gól za Vrchovinu a otevřel skóre zápasu.

Sestřih zápasů TVcom.cz : ZDE

muži A - SK Bystřice n/P. 5:0 (4:0) branky: 16´Burian, 34´Skalník K., 38´Michal, 41´Vícha, 89´Michal (PK) 

 

Sestava Vrchoviny: Šmída P. - Chalupa. Vícha, Smetana, Bača - Blažíček R.(77´Žák), Michal (K), Wolker, Skalník K. - Skalník M., Burian (69´Šmída M.). Připraveni: Ošmara, Skryja P.
Trenéři: p. Zeman, Střešňák, Škorpík. Vedoucí tým: p. Bajer. Masér: p. Pátek
Sestava Bystřice: Svoboda - Žila (85´Prüger), Čech (83´Zítka), Zbytovský (K), Vařejka, Adamec, Šponar, Malý (89´Špatka), Sklenář, Blaha, Mezník. Připravení: Trávníček, Padrtka
Trenér: Veselý ml, Vedoucí týmu: Veselý st., masér p. Zifčák
 
Rozhodčí: Slabý - Kondler, Petr. Delegát FAČR p. Kundelius
ŽK 3:2 (Skalník K., Blažíček R., Žák - Šponar, Žila), ČK 0:0
Diváci 375

Další snímky ze zápasu SFK Vrchovina - Bystřice n/P. Petra Skryji I. najdete ve fotogalerii.

 

Komentář k zápasu:
Okresní duel v rámci záchranářského derby lépe začala Bystřice, Žila v 5´hlavičkoval vedle. O výsledku rozhodla úvodní pětačtyřicetiminutovka, v níž hráči Nového Města nasázeli svému soupeři čtyři branky. V 15. minutě našel Michal Skalník matadora fotbalových hřišť Aleše Buriana, který ve svých devětatřiceti letech vstřelil svůj první gól za Vrchovinu, placírkou uklidil míč za Svobodova záda a otevřel skóre – 1:0. Ve 27´byl ve vápně držen Kamil Skalník, ale sudí penaltu nepískal. Na 2:0 zvýšil pěknou střelou z 20 metrů právě jmenovaný Kamil Skalník ve 34´. Ten byl ve 38´ při chuti a připravil třetí gól pro kapitána Lukáše Michala, který mezi puntíkem penalty a hranicí 16 propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:0. To, že do šaten půjdou domácí hráči ještě klidnější, potvrdila 41´ a čtvrtá branka v síti bystřických, z hlavy Ondřeje Víchy, po zahraném rohu Michala.
Ve druhé půli se domácí Vrchovina soustředila především na to, aby si v klidu pohlídala svůj vysoký náskok. Pátý gól mohl přidat agilní Kamil Skalník, ale neuspěl, podobně jako střídající Michal Šmída, když šli sami na osamoceného obránce. Svoboda v brance, ale hostující tým podržel. Konečnou podobu výsledku tak dal v předposlední minutě svou druhou brankou v zápasu, kapitán Michal, když proměnil penaltu, nařízenou za ruku jednoho z bystřických hráčů – 5:0. Tento výsledek může mít velký vliv v konečném účtování skupiny právě v našem sestupovém pásmu a Vrchovina jej zvládla lépe.
Nejlepší hráči: L. Michal, K. Skalník, D.Bača - Zbytovský 
Bystřice nebyla odevzdaná, ale my jsme se dokázali prosadit naším důrazem v šestnáctce, kde jsme také měli výškovou převahu,“ glosuje kouč Vrchoviny Richard Zeman a dodává: „Pro hosty je konečný výsledek krutý, ale nám se tentokrát střelecky dařilo, byli jsme velmi produktivní a doufám, že jsme fanouškům splatili jejich neustálé povzbuzování“, pochvaloval si Zeman.