Vrchovina v deseti vyloupila vedoucí Hodonín

29.04.2017 21:33

 

Hodonín / Nové Město - V rámci 23. kola FORTUNA DIVIZE D odjela k těžkému zápasu na hřiště vedoucího Hodonína. Vrchovina jela k soupeři s pokorou, dle tabulky byl domácí celek jasným favoritem. Před slušnou návštěvou 350 diváků byli domácí fotbalovějším týmem s množstvím hráčů, kteří hráli nejvyšší českou i slovenskou ligu. 
Přáním hráčů Vrchoviny bylo dovést alespoň bod, nakonec hosté doslova Hodonín vylopili i bez vyloučeného Michala Skalníka, který vyrovnával důležitou brankou do šatny a navíc brankář Šmída podržel svůj tým, když chytil penaltu. 

 

FK Hodonín - muži A 1:3 (1:1) 32´ Hesek - 44´ Skalník M., 71´ Michal, 90+1´ Žák

Sestava Hodonína: Petráš - Konečný, Kyselka (47´Mareš), Bartoš (63´ Bartoš), Hesek, Čambal, Šturma (K), Paděra, Červinek, Holešinský (80´Dovhanyuk), Fojtík. Připraveni: Řiháček, Lupač                                                                                       Trenéři: p. Komňacký, Malár, Polách. Vedoucí týmu p. Urbánek, Masér p. Lorenc
 
Sestava Vrchoviny: Šmída P. - Chalupa (78´ Košík), Vícha, Smetana, Bača - Blažíček R. (56´ Žák), Wolker, Michal (K), Skalník K., Skalník M. - Šmída M. (88´Poul). Připraven: Skryja P.                                                                                               Trenéři: p. Zeman, Střešňák, Škorpík. Vedoucí týmu p. Krejčí, masér p. Pátek
Rozhodčí: Vejtasa - Lenfeld, Heger. Delegát FAČR: p. Vidlák
ŽK 3:5, ČK 0:1 (66´ Skalník M.)
Diváci 350
 
Nejlepší hráči: Hesek - Michal, Šmída Petr
 
Sestřih TVCom: ZDE
 
Komentář k zápasu: Domácí kouč se musel obejít bez kanonýra Masaryka a v základní sestavě chyběl i špílmachr Polách. Trenér Zeman však také počítal ztráty v základní sestavě, chyběli stále Ošmera, Kovář i Poul ze zdravotních důvodů a Burian z důvodů pracovních. 
Od úvodního hvizdu se hrál aktivní fotbal z obou stran. Poprvé zahrozili domácí v 8´, když bombu levého obránce brankář Petr Šmída prsty pravé ruky vytísnil na tyčku a zařízení na roh. Že budou standardky domácích silnou stránkou hosté věděli i výšková převaha byla více než znatelná. S přibývajícím časem se stále více Hodonín stěhoval na polovinu Vrchoviny, ale žádné super- gólové šance nepřicházely. Až po půl hodině Fojtík rozehrál PVK od autové čáry a zakroucený balon na malém vápně přesně našel hlavu Heska, který se nemýlil – 1:0. O pět minut později po standrdce opět domácí zahrozili, ale obrana Smetanou odvrátila přímé nebezpečí. Tlak domácích se stupňoval, ale Šmída v bráně s obranou pracovali jako švýcarské hodinky. Ve 44´zahrával Michal roh z pravé strany, na míč si naběhl Chalupa a brankář jeho hlavičku jen vyrazil před sebe, když dobíhající Michal Skalník dorazil míč za jeho záda – 1:1. Vzápětí však za faul na půlce uviděl z rukou sudího žlutý kartonek a to se Michalovi Skalníkovi později stalo osudným.
Hned po přestávce se dral do vápna právě Michal Skalník, ale jeho bomba byla obráncem z blokována. V 50´ domácí jen zahrozili po rohu hlavou vedle. V 55´šel do vápna vysoký míč, který proklouzl Bačovi pod nohama, ale bombu po zemi Šmída zlikvidoval. Po pěti minutách šli do rychlého brejku Kamil Skalník s Michalem Šmídou, ale nechali se vytlačit mimo 16. V 62´ přišla na hřiště domácí ikona Tomáš Polách. Hned vzápětí po centru Wolkera mohl hlavou poslat do vedení Vrchovinu Kamil Skalník, když napálil břevno domácí svatyně. V 65´zatáhl za ruční brzdu na hranici velkého vápna obránce Chalupa, po brejku domácích, ale tomu předcházel žlutý faul od Michala Skalníka na půlce a protože to byla druhá žlutá v zápase, musel předčasně pod sprchy. Vrchovinu čekalo perných 25´ v oslabení. Hosté se ještě více semkli a bojovali jako tým, jeden za všechny, všichni za jednoho. V 71´přišlo hraní rukou domácího obránce před velkým vápnem. Míč si postavil kapitán Michal a z 22 metrů umístěnou střelou přes zeď k pravé tyči, poslal hosty do vedení – 1:2. Hodonín ještě více utahoval šrouby. V 76´ po rohu Polácha však sudí pískal údajné hraní rukou stopéra Smetany v 16. Byla z toho penalta pro domácí. Domácí Fojtík však tuto výhodu nevyužil a mladičký Šmída trefil stranu a míč u levé tyče zneškodnil. V 83´ přišel rychlý výpad hostí v podobě střídajícího Žáka s Michalem Šmídou, který znamenal branku, ale pomezní mával střelci centimetrový ofsajd. V 89´ přišel na hřiště Tomáš Poul a o minutu později šel do bleskového brejku, když domácí vše vrhli do útoku bez zajištěné obrany. To se však domácím stalo osudným, Poula vpředu doplnil dobíhající Žák, který z úhlu prostřelil domácí brankáře a zatloukl pomyslný hřebík do domácí rakve – 1:3.
 
Trenér Zeman po utkání: "Kluky jsem upozorňoval na silné standardky domácích, bohužel právě jednu v první půli jsme neubránili. Na druhou stranu jsem je nabádal k brejkům, protože právě prostupnost domácí obrany s přibývajícím časem byla zřejmá a toho jsme dokonale využili. Tým podal bojovný a odhodlaný výkon a udělali jsme další krůček v akci - záchrana. Díky fanouškům, kteří vážili tolik kilometrů za svým týmem a za jejich neúnavné povzbuzování."