Vrchovina v Holešově brala důležitý bod

29.05.2017 06:37


Holešov / Nové Město - Ve FORTUNA divizi D to vypadá na pořádně dramatický závěr. O hodně jde na obou pólech tabulky. Suveréni sezony nezaváhali, a tak Uherský Brod má stále jednobodová náskok. Ještě dramatičtější situace je pak v boji o udržení divize. Patnáctou Starou Říši od deváté Vrchoviny dělí v tabulce jen šest bodů, desátý Brumov má jen o tři body více. V rámci 27. kola Vrchovina hostovala na sympatickém hřišti v Holešově a měla štěstí v neštěstí.


SFK ELKO Holešov - muži A - 2:2 (0:0) 56´Křenek, 86´vlastní - 76´ Michal (PK), 88´ Skalník K. (PK)


Holešov: Janalík - Chudárek, Bačík, Charuza, Čep, Roubalík (67. Lomaka), Křenek, Polomík, Palík, Matulík, Olša (46. Marek).

Vrchovina: P. Šmída -  Košík, Smetana, Chalupa, Wolker (89. Burian) - R. Blažíček (16. Vícha), Michal, Ošmera, Žák - K. Skalník, M. Skalník. Připraveni: Skryja J., Bača, Šmída M.

Trenéři: p. Zeman,Štřešňák, Škorpík, vedoucí týmu: p. Bajer, masér: Pátek


Rozhodčí Silný - Lakomý, Podhajský. Delegát FAČR p. Volf

ŽK 3:1 (Palík, Čep, Bačík - Michal), ČK 0:1 (13´ Smetana L.)

Diváci: 300


Nejlepší hráči: Roubalík - P. Šmída, Chalupa.


Komentář k zápasu: Vstup do utkání měla lepší hostující Vrchovina, náznaky šancí Michala Skalníka a především dělovky Petra Ošmery však gólem neskončily. Přišla tak 13. minuta, v níž šel do souboje Smetana s Křenkem, kterého náš stoper trefil do oblasti obličeje a sudí poslal Smetanu předčasně pod sprchy. Bylo to velmi necitlivé a přísné rozhodnutí. Hosté však i v deseti byli více než vyrovnaným soupeřem, bránili se úspěšně a až na jednu standardní situaci, při níž ve 33. minutě zvonila tyč za Šmídou, domácí celek do ničeho vážnějšího nepustili.

Deset minut po změně stran podnikl domácí tým rychlý výpad po levé straně a ve vápně volný Křenek po zpětné přihrávce otevřel skóre zápasu - 1:0. Vrchovina však nesložila zbraně a v 76. minutě po faulu gólmana Janalíka na Chalupu vyrovnal z pokutového kopu kapitán Michal - 1:1. V tento moment jinak klidné utkání, celá situace domácí tým nadzvedla. Čtyři minuty před závěrečným hvizdem přišla nešťastná situace pro hosty. Po odvráceném míči naší obrany se domácí hráč z voleje opřel do míče. Kapitán Michal jenž stál u tyčky kontroloval míč, který se však odrazil do vzdálenější tyče a noha našeho kapitána byla nešťastně postavena, míč zapadl od ní do vlastní sítě - 2:1. Domácí tedy opět vedli a vypadalo to, že se hráči Vrchoviny domů vrátí s prázdnou. Jenže o dvě minuty později byl v domácí šestnáctce v průniku faulovaný Kamil Skalník a sám pak z nařízeného pokutového kopu vyrovnal na konečných 2:2.

"Byl to dramatický zápas se šťastným koncem pro nás. Ačkoliv jsme hráli většinu zápasu pouze v deseti, podali jsme dobrý a odhodlaný výkon. Po dvou zaváháních jsme sice museli dotahovat, ale podařilo se nám získat cenný bod," těšilo po utkání kormidelníka Vrchoviny Richarda Zemana.