Vrchovina vyhrála i v Brumově

31.10.2016 05:37

 

Brumov/ Nové Město - Jsou zpět ve hře. Fotbalisté poslední Vrchoviny podruhé v řadě zvítězili. V existenčním utkání 13. kola divize D si přivezli všechny tři body z Brumova a z jejich beznadějné situace se rázem stává hratelná partie. Do problémů se dostává Žďár, který nezvládl sousedské derby s Polnou a na zmiňovanou Vrchovinu má náskok pouhé tři body.

 

FC BRUMOV - muži A 1:3 (1:2) branky: 20´Blažíček P., 34´a 52´Kovář

 

Při rozcvičování vznikla pro tým Vrchoviny velká komplikace, do zápasu nemohl pro svalové zranění nastoupit kapitán Michal, pásku převzal Wolker, který zaspal odjezd busu a dojížděl výpravu až autem před  Vyškovem. 

Začátek utkání lépe vyšel domácímu celku, který si v úvodní desetiminutovce vytvořil hned tři čisté gólové šance. Michálek v brance Vrchoviny však svůj celek podržel. „Vzhledem k dopolednímu času utkání to asi bývá tradiční taktika Brumova, naštěstí jsme ten úvod přežili,“ vydechnul si kouč Vrchoviny Karel Fencl. Hosté hru postupně vyrovnali a ve 20. minutě šli do vedení, vyraženou střelu Sodomky dorazil dobíhající Petr Blažíček do prázdné branky Brumova - 0:1. Ve 34. minutě se v chumlu hráčů rychle zorientoval Kovář a zvýšil už na 0:2. Brumov se vrátil do hry chvíli před pauzou, kdy centr hlavou do branky usměrnil Juřica - 1:2.

Domácí po změně stran otevřeli hru, za což je ale už v 52. minutě parádně zahraným trestným kopem z 26 metrů potrestal opět Kovář do šibenice - 1:3. V dalším průběhu se hosté soustředili na udržení nadějného náskoku, což se jim až na jediné zaváhání obrany, které domácí nedokázali potrestat, podařilo. „Hrálo se ne o šest, ale o sedm bodů. Cítili jsme to, museli jsme změnit sestavu, ale vsadili jsme na bojovnost, agresivitu a touhu hráčů se o udržení divize porvat. Odjezdili jsme to poctivě, hráčům nemám co vytknout,“ těšilo Karla Fencl.

Rozhodčí: Nejezchleb. 

ŽK: 1:1. 

Diváci: 150. 

Brumov: Smolík - Sucháček, Chovanec, Janáč (81. Řehák), Kolář - Vítek, Juřica, Naňák, Novák, Bartozel - Kovář.

Vrchovina: Michálek - Dobiáš, Bodeček, Vícha, Bača - R. Blažíček, Wolker, Kovář (89. Čírtek), P. Blažíček - Petr Sodomka (81. Burian), Poul. 

Nejlepší hráči: Marián Kovář - Vícha, Petr Sodomka, Miroslav Kovář