Zápas v Pelhřimově Vrchovina nezvládla

03.04.2017 05:16

Nové Město / Pelhřimov - Nedokázali to! Tým Vrchoviny odjížděl po zápase o šest bodů s prázdnou. V rámci 19.kola FORTUNA DIVIZE D na zápas v Pelhřimově budou chtít fotbalisté Nového Města velmi rychle zapomenout.

 

FK Pelhřimov - muži A 2:0 (1:0) branky: 5´Poul, 77´Bartoň 

 

Sestava: Šmída P. - Blažíček R. (46´Skalník K.), Chalupa, Vícha, Bača (69´Wolker) - Ošmera, Michal (K), Žák, Poul - Skalník M., Kovář (80´Smetana L.). Připraveni: Burian, Follprecht P.

Trenéří: p. Zeman, Střešňák, Škorpík, vedoucí týmu p. Bajer, masér p. Pátek

Rozhodčí: Denev - Voneš, Fabeš. Delegát FAČR p. Beneš Jar.

ŽK 5:2, ČK 1:0 (Rážek)

Diváci 190 

 

Komentář k zápasu: Zápas pro hosty nezačal vůbec dobře, už v 5´udělala pravá strana obrany sérii chyb, přišel centr na přední tyč a domácí Poul se mezi obránci vyšrouboval nejvýše a nedal Šmídovi hlavou šanci - 1:0. Byl to začátek jako z černého snu. Vrchovina se sice snažila, ale neuvěřitelné chyby jí srážely sebevědomí. Do tutovky se po čtvrthodině dostal Michal Skalník, když jej přesnou přihrávkou mezi obránce vybídl Kovář, ale snajpr z otočky netrefil svatyni Matiáška. Na druhé straně, po kiksu mezi stopery, šli domácí sami na Šmídu, ten svůj tým podržel. V poslední minutě poločasu si Vrchovina vypracovala z levé strany nádhernou akci, na jejímž konci mohl kapitán týmu Michal srovnat skóre, žel trefil jenom tyč. 

Ve druhé půli Vrchovina dlouhé minuty obléhala 16 domácích, ale domácí po taktické stránce zahráli na jedničku. Vrchovina si prakticky nevypracovala vůbec nic, čemu by se mohla říci vyložená šance. Navíc domácí měli ve svém týmu Bartoně, který se necelou čtvrthodinu před koncem nebál vzít po autu míč, vyvezl jej bez problému na hranici 16 a pumelicí na zadní tyč nedal Šmídovi šanci - 2:0. Za zmínku stojí ještě vyloučení mladičkého Rážka, který po 2 ŽK šel v 82´dříve pod sprchy. Přesilovka však využita nebyla, Vrchovina odjela z Pelhřimova po zásluze bez bodu.

Nejlepší hráči: Vacek, Poul D. - Šmída P.


Hlas trenéra Zemana: "V úvodu utkání jsme zaspali při rychlém brejku domácích a v dalším průběhu jsme se velmi těžko prosazovali proti důsledné obraně. V první půli měl dvě šance na noze Skalník a Michal ve 45. minutě hlavičkoval zblízka jen do tyče. Zato ve druhém poločase jsme si při dobývání brány nevypracovali  nic, a to mě zklamalo. Chyběly náběhy útočníků, všechny míče si brali do nohy a hra byla celkově statická. Hráči si musí uvědomit, jaké atributy rozhodují o záchraně. Potřebujeme být v osobních soubojích odolnější a při držení pozic zodpovědnější."