Čtvrtý mistrovský zápas v NMNM 29.9.

30.09.2015 15:47

Ročník 2007

Sestava : Pochop J. - G, Jelínek J., Tachir M.,Brusenbauch K.,Červinka R.,Novotný M., Bukáček D., Sláma H.

V sobotu 26.9. jsme přivítali týmy z Havlíčkova Brodu a Jihlavy. V prvním zápase jsme přehráli hráče z Havlíčkova Brodu a zaslouženě zvítězili. I přes vítězství jsme měli rezervy v rozehrávce od brankáře a také v herní kombinaci.

Vrchovina : Havlíčkův Brod      8 : 4

Góly : Tachir M. - 2, Jelínek J. - 2, Brusenbach K. - 2, Bukáček D., Sláma H.


Druhý zápas jsme sehráli proti Jihlavě. Věděli jsme, že nás čeká silný soupeř. Kluci hráli velmi dobře, začali si nahrávat a důrazněji přistupovat k osobním soubojům. Musím vyzvednout výkon Denise Bukáčka v obraně, kde zvládl spoustu osobních soubojů s těžkým soupeřem a byl naší oporou. Kluci děkuji za předvedenou hru. Jen tak dál.

Vrchovina : Jihlava   4 : 3

Góly : Jelínek J. - 2, Brusenbauch K, Novotný M.


Ročník 2008

Sestava : Blažek J. - G, Svoboda M. - G, Tomášek M., Tomášek - R., Křivánek M., Žák J., Sláma Č., Kreutzer M., Fajmon P.

Jelikož se jednalo o poslední podzimní dvojzápas před domácím publikem, byli do sestavy zařazeni všichni hráči. Do hry se tak postali i borci, kteří toho zatím moc nenatrénovali a nemají mnoho zkušeností se soutěžními zápasy. Vzhledem k vysokému počtu hráčů ročníku 2008 jsme Huga Slámu, jednoho z tahounů družstva, půjčili do týmu hráčů ročníku 2007.

V prvním zápase jsme poměřili síly se soupeřem z Havlíčkova Brodu. S tímto soupeřem jsme již jednou vysoko prohráli, a proto jsem byl zvědavý, jak dopadne druhé vzájemné měření sil. V tomto zápase došlo ke změně na postu brankáře. Na vlastní žádost si to do brány šel vyzkoušet Matěj Svoboda a je potřeba říci, že si nevedl špatně. Je dobré vědět, že máme někoho dalšího, kdo se dokáže s Honzou Blažkem v bráně vystřídat a Honza si tak může vyzkoušet hru v poli. Od začátku zápasu se kluci snažili, byla vidět bojovnost a se silným soupeřem jsme nakonec neprohráli o mnoho. Z několika našich akcí se díky Milanu Tomáškovi podařilo vsítit i čestný gól.

Vrchovina : Havlíčkův Brod     1 : 6

Gól : Tomášek M.


V druhém zápase jsme se postavili soupeři z Jihlavy. Do brány se vrátil Honza Blažek. Stejně jako při našem vzájemném utkání ve Velké Bíteši se jednalo o souboj s hráči ročníku 2007. V prvním poločase nás soupeř k ničemu nepustil, přehrával nás a skóre v náš neprospěch hrozivě narůstalo. Až těsně před poločasem jsme se dozvěděli od trenérů soupeře, že hrajeme proti silnějšímu z jejich dvou družstev. V tuto chvíli jsme prohrávali 13 : 0. Po přestávce došlo k prohození týmů soupeře. Herně šlo stále o velmi kvalitní hráče, ale již se nám podařilo několik fotbalovějších akcí. Jelikož nás soupeř přehrával, tak se do útočení zapojoval i jejich brankář. Toho dokázal využit Svoboda Matěj  a překvapil nejen soupeřova gólmana, fanoušky, ale i mě. Krásnou střelou přes polovinu hřiště vsítil náš jediný gól. Je vidět, že pokud hrajeme proti silným protihráčům, nevíme co dělat. Působíme bezradným dojmem, nevíme kam se pohnout, často běháme za balonem v mnoha hráčích a uvolňujeme tím prostor k rychlým protiakcím. To všechno se ale postupem času herními zkušenostmi zlepší. Mrzí mě pouze jedna věc. Někteří hráči se na střídačce pošťuchují a jinak lumpačí. Ve chvíli, kdy mají přijít na hřiště a zabojovat, tak jsou nedůrazní, neběhají a ani zdaleka nepůsobí tam živým dojmem, jako na střídačce. To musíme zlepšit.

Vrchovina : Jihlava     1 : 20

Gól : Svoboda M.