Druhý mistrovský zápas ve Velké Bíteši 18.9.

21.09.2016 20:16

Ročník 2008

Sestava : Blažek Jan (G), Chodil J., Jelínek J., Sláma H., Svoboda M., Kunstmüller L., Křivánek M., Tomášek R.
 
 SFK Vrchovina : Velká Bíteš      3 : 0
 
Góly : Jelínek J. - 3
 
V prvním zápase jsem nastoupili proti hráčům domácího klubu a v bráně začal Jonáš Chodil. Od začátku se hrál vyrovnaný fotbal a jen výborné zákroky obou brankářů držely bezbrankový stav. Po přestávce do branky nastoupil Honza Blažek a naši hráči začali soupeře přehrávat. Konečně se nám podařilo některé z šancí proměnit a utkání rozhodnout. V tomto zápase se mi nelíbil přístup některých hráčů. Mám pocit, že na hřišti nehrají naplno, vynechávají osobní souboje a po ztrátě míče se nesnaží o jeho opětovné získání. Na tomto budeme muset zapracovat. 
 
 
SFK Vrchovina : Humpolec        6 : 1
 
Góly : Chodil J. - 2, Jelínek J. - 3, Kunstmüller L. -1
 
Do druhého zápasu jsem nastoupili s odhodláním podat bojovnější výkon. Začátek byl z naší strany opět bez zápalu, ale kluci se postupně zlepšovali a ke konci již předváděli pěkný, bojovný fotbal, na který byla radost se dívat. Silného soupeře se nám nakonec podařilo vysoko porazit. Za výkon v tomto druhém zápase bych chtěl hráče pochválit. Doufám, že příští týden na tento zápas navážeme a hned od začátku budeme bojovat stejně jako ke konci tohoto utkání.

 

Ročník 2009 

V neděli 18.9. jsme měli po nějaké době společně s trenérem Chroustovským možnost společně vést zápasy mladší přípravky, jako záskok za trenéra Mičku. Děti byly jedním slovem, skvělé!Do prvního zápasu proti domácímu Spartaku V. Bíteš se do brány postavil Milan Tomášek a před ním jsme střídali tři dvojice dětí: Adama Bobulu a Patrika Balona, Davida Chroustovského a Petru Polanskou, Vaclava Fialu a Josefa Žáka. Děti od začátku zápasu hrály s chutí a jako tým převvyšovali soupeře, nejenom střelenými brankami. Povedlo se nám několik povedených fotbalových situací, přihrávek, kliček a velký počet střel na bránu. Do druhé poloviny zápasu jsme prohodili dvojici Davida s Petrou s instrukcemi vyzkoušet si jěště více přihrávky a tvorbu hry a přestože děti již nepřidaly další branky jejich hra byla výborná. Měly v podstatě celé hřiště pod kontrolou dařila se jim rozehrávka, hra dopředu, ale také obrana. Zápas nakonec skončil výsledekem 4:1 pro SFK Vrchovinu. 

Do druhého zápasu nastoupil do branky Adam Bobula a Milan Tomášek si vyzkoušel hru v poli. Táto změna nám ze začátku zápasu nesedla a děti se prvních deset minut na hřišti hledaly a naše hra působilavelice roztržitě. Kvalitní soupeř z Humpolce toho využil a střelil nám tři branky. Postupně se ale děti opět sehrály, Adam vystoupil více z branky, doplnil naše obrance ze zádu a děti hru otočily.Ke konci zápasu již měly celkově navrch a tak výsledek zápasu nakonec skončil 6:3 zase v náš prospěch.

Děkuji dětem za předvedenou hru a chuť hrát fotbal. Je to pro nás povzbuzením v další práci s jejich mladšími kamarády.