Hodnocení posledního zápasu a sezony 2015/16

16.06.2016 06:24

Nové MěstoNadvláda Vysočiny ve fotbalové divizi D dostala v uplynulé sezoně povážlivé trhliny. Jen dva týmy skončily v horní polovině tabulky, ostatní jsou u dna a dva nejhorší sestupují. Soutěži přitom ještě na podzim vévodila Stará Říše, ovšem doplatila na špatné jaro. Odvetná část se nepovedla prakticky nikomu z osmi zástupců kraje. V příští sezoně jich tak ve čtvrté nejvyšší soutěži bude o jednoho méně, sedm.

 

Přinášíme hodnocení trenérů po posledním zápase v Bystřici: 

Ladislav Libuša, trenér Vrchoviny: "Přípravu na zápas jsme podřídili naší sestavě. Nechtěli jsme proto bláznit, pozorně jsme bránili, Michálek konečně ovládl šestnáctku tak, jak jsem si to během jara představoval a spoléhali na brejky dvou útočníků. V první půli jsme měli tři šance, škoda, měli jsme nějakou proměnit. Po přestávce jsme ale dali dva rychlé góly a zápas drželi ve své moci. V poslední čtvrthodině Bystřice snížila, zatlačila nás, ale gól už nepadl. Jsem rád, že nejlepší divizní družstvo v okrese je SFK Vrchovina."

Roman Kysilko, asistent trenéra Vrchoviny: "Hodnocení sezony je potřeba rozdělit na podzim a jaro. Na úvod ročníku nám odešli čtyři hráči, i tak měl tým svou kvalitu, sílu a 23 získaných bodů bylo adekvátních. Během zimy jsme z různých důvodů přišli o další kluky, a nastupovali jsme jen se čtyřmi hráči z podzimní základní sestavy. Byli jsme ve velmi složité situaci, v níž se projevila šíře kádru Vrchoviny, která má velice slušné dorostence i béčko. Když se to dalo dohromady s hráči, co přišli z farmy SK Polička, byla z toho kýžená záchrana. Před svým příchodem k týmu jsem si přál zachovat loňskou kvalitu, to se nám nepodařilo. Mančaft ale držel i v těžkých chvílích pohromadě a pracovalo se s ním dobře."

 

Je třeba podotknout, když se podíváme na sestavu týmu v obou zápasech s Bystřicí této sezony, proti podzimu bylo v té poslední hned devět změn. Je třeba poděkovat celému vedení i hráčům divizního týmu a doufat, že příští sezona bude lepší. U týmu končí pan Roman Kysilko, který se vrací po roce zpět do Poličky.