Šestnáctý mistrovský zápas ve Žďáře 4.6.

05.06.2016 21:21

Tým - ročník 2005

FC Žďas  – SFK Vrchovina  10:4

V derniéře nás čekala obtížná zkouška v podobě poslední dobou suverénního Žďáru. Úvod z naší strany nebyl vůbec špatný, dostali jsme se do jednobrankového vedení. Poté však přebrali iniciativu domácí a naše hra upadla do podprůměru. Nedařila se rozehrávka, nakupili jsme mnoho individuálních chyb, hráli jsme blízko sebe, jednoduché míče nám odskakovaly od noh, atd... I přesto jsme se dokázali několikrát dostat do několika nadějných příležitostí, ale zakončení bylo buď slabé nebo nepřesné. V některých herních situacích jsem mužstvo vůbec nepoznával. S cílem porvat se ještě o výsledek jsme nastoupili do půle druhé. Hned na začátku se nám podařilo vsítit branku a vypadalo to, že bychom se ještě mohli vrátit zpět do zápasu. Dvě branky domácích v rychlém sledu, po rohových kopech jako přes kopírák nás ale usadily zpět na zem. Poté se už zápas jen dohrával. Důležitým faktorem také bylo, že jsme ve středu pole nedokázali eliminovat domácího Petra Pelikána, který podal výborný výkon a měl prsty u většiny branek žďárských.

Pernštejn Nedvědice – SFK Vrchovina  3:12

Soupeř dorazil oslaben o hráče z Tišnova a se vší úctou k nim, výkonnostní rozdíl mezi oběma týmy velký. Po několika vstřelených brankách jsme hru stáhli do čtyř hráčů v poli. Záměrem bylo, aby to každého z hráčů neustále nutilo hrát na maximum a také aby si každý vyzkoušel i jiný post než na který je zvyklý. Logicky jsme tak už nepůsobili suverénním dojmem a hra se o něco vyrovnala. Přesto jsme utkání v klidu kontrolovali. Zde zasloužíme pochvalu!

 

Sestava: Dobrovolný J. (G), Jelínek F., Hájek V., Hlavsa L., Starý A., Chodilová J., Sklenář D., Kříž J. a Kutra D

 

Tým - ročník 2006

FC Žďas – SFK Vrchovina  4:13

Branky: Dvořák Mi. 6x, Šolc M. 3x, Hlaváčová V. 2x, , Lempera L. 2x

Zápas proti oslabenému soupeři jsme odehráli s chutí a dařilo se nám i dávat góly. Až na cca 10 minutový výpadek, kdy nás soupeř přehrával a také vsítil většinu gólů, jsme soupeře drželi dál od naší branky. I díky tomu, že soupeř nebyl kompletní, jsme zápas dotáhli do vítězného konce.

Pernštejn Nedvědice – SFK Vrchovina  2:14

Branky: Dvořák Mi. 5x, Hlaváčová V. 3x, Hudák K. 3x, Šolc M. 2x, Hendrich S. 2x

I v posledním mistrovském zápase jsme si s chutí zahráli. Jako v každém zápase se objevil nespočet nepřesností a nepovedených individuálních akci, ale zkoušeli jsme to a to si velmi cením. Motivaci na zlepšování máme ale pořád velkou.

 

Sestava: Dvořák Martin (G), Dvořák Milan, Hlaváčová Veronika, Lempera Lukáš, Humlíček Jan, Hendrich Samuel, Šolc Marek, Hudák Kryštof, Bukáček Denis