U13-SK Huhtamaki Okříšky 6:1 (1:0)

19.09.2015 10:45

branky : 6. Pulkrábek Martin, 34. Pulkrábek Martin, 36. Pulkrábek Martin, 32. Bojanovský Josef, 57. Jícha Matěj, 58. Švanda Tomáš - 53. Hobza Tomáš

Sestava   U13 :  Mička J, Hudec L. ,  Bojanovský J. , Štěpnička K., Červenka R.,  Novák L., Dobrovolný T.,  Jícha M.,  Jirků A.,  Sochor M.,  Šiska V.,  Švanda T.,  Tlustoš  M. 

 

komentář  trenéra L. Střešňáka: 

"První poločas  jsme  nehráli dobře.   Hráli jsme  hodně  prostředkem,   dělali  řadu kliček a kluci se snažili to hrát  hodně  individuálně. Nedařilo se ani  obraně, kde  bylo několik   okének,   chyběla mi i bojovnost  a nasazení. Druhý poločas jsme začali v jiné sastavě a po uklidňujícím  gólu se  výkon zlepšil. Poté co jsem  během pěti minut  dali  tři  branky  bylo o  utkání  rozhodnuto. Kluky   jsem postavil i na jiné pozice než jsou zvyklí a to jim prospělo. Závěr  zápasu jsme  měli již plně pod kontrolou i přes  inkasovanou branku"

překvapivě došlo ke zlepšení hry poté, co na lavičce  zůstali  dva klíčoví  útočníci Mates  a Tadeáš? 

"Tento tah jsem udělal záměrně- Je pro ně přínosem  vnímat  hru  jak se vyvýjí  z pohledu zvenčí, jednak trocha  nejistoty  do  postavení  v základní  sestavě  je  může také posunout  v jejich pojetí hry. Střídání se povedlo a tak jsem rád "

Kluci, kteří  nastupovali  až jako střídající podali  velmi dobrý výkon. Řekli si o místo v základní sestavě? 

"Kluci co střídali tak   opravdu podali vynikající  výkon. Zákkladní sestava  se bude dále odvíjet  od  tréninků a přístupu, ale   dnešní výkon je  velmi dobrým příslibem.  Chtěl bych specielně pochválit Martina Pulkrábka,  který svým hattrickem   rozhodl de facto zápas, i když  na měm  bylo  v druhé půli vidět  že hraje  třetí zápas  v krátké době a byl unavenej, přesto patřil mezi nejlepší hráče. V druhé půlce   se zlepšil výkon  celé obrany- jak Tomáše,  i Romana a Ládi. Dobrý  výkon podal tentokrát i   Lukáš Hudec .  Trochu nás stále  trápí  dostupování  hráčů- stále  si je nedokážou kluci dostatečně pokrýt ."

Líbil se mi výkon Jirky Mičky v brance- jak hodnotíš  jeho?:

" Jirka  se lepší zápas od  zápsu. Jistě mu prospívají i tréninky  se staršími kluky. Zlepšil svoji hru nohou,    má  dobré čtení hry a  vybíhá   proti soupeři v pravý okamžik. Situaci   jeden na jednoho řeší  velmi dobře- bylo jich  několik  a ani jednu  neprohrál. Gól jsme dostali až  po druhosledové  dorážce do prázdné branky , kdy první souboj opět  vyzněl právě pro Jirku.  Dneska   nejlepší hráč na hřišti. "

Koho dalšího bys chtěl dnes vyzdvihnout? 

" Dneska určitě  Láďu  který podal  velmi dobrý výkon,  v druhé půlce pak i Roman, který zachránil  nejméně  dvě branky. Tam je ještě prostor  na zlepšení - má v sobě  víc  fotbalovosti, ale ještě se mu to nedaří  vždy  dobře prodat. Možná má na něj špatný vliv  já :-) Nevím.  "

Právě  Roman hrával  útok,  nyní je oporou zadních řad - z jakého důvodu?? 

"Říká se, že  útočníci  bývají později nejlepšími obránci.  Roman potřebuje   být  často na balonu -  v obraně  je často ve hře, podstupuje  důležité souboje a rychleji se tak zlepšuje . Navíc  svými   dispozicemi - je  vyšší než ostatní kluci - budí  respekt  a vepředu se pak mohou uplatnit   menší  mrštnější hráči " 

děkuji za rozhovor

 

foto na : sfkvrchovina.rajce.idnes.cz/U13-_Hauhtamaki_Okrisky_19.9.2015/