U15- SK Huhtamaki Okříšky 10:3 (5:2)

19.09.2015 09:00

Branky: 7. Dobrovolný Vojtěch, 10. Dobrovolný Vojtěch, 22. Chalupa Filip, 27. Chalupa Filip, 29. Ptáček Jiří, 39. Dobrovolný Vojtěch, 53. Dobrovolný Vojtěch, 42. Švanda Josef, 47. Švanda Josef, 68. Mička Jiří - 4. Tomek Šimon, 24. Tomek Šimon, 58. Tomek Šimon

 

Sestava  U15 : Mička J.,  Dobrovolný V.,  Dvořák M. ,   Peňáz M., Švanda T., Žák M., Daniel F.,  Požár D., Ptáček V., Vranka F.,    Skryja V., 

 

komentář  trenéra P. Roháčka: 

"Vstup do zápasu se nám nepovedl. Soupeř se z první šance, kdy se dostal na naši polovinu, dokázal prosadit. Jinak jsme  ale  byli  pocelou první půli lepší, soupeře jsme  přehrávali, byli jsme  aktivnější a kombinačně jsme jej přehrávali. Bohužel se opět soupeři podařilo vsítit  druhý gól opět po naší chybě až na  soupeřově polovině. Navíc  tam  bylo bolestivé přišlápnutí  našeho bránicího hráče Dana Požára, na  což  špatně  reagovali stopeři a soupeř  šel  sám  až do šestnáctky Ačkoli  měli naši hráči jednoznačnou převahu, tak chybělo  častější zakončení. POkud jsme se k zakončení dostali  tak to byly  střely  buď slabé nebo nepřesné. Rozdíl mohl být v poločase výraznější. Chyběla  nám rozvaha při zakončení a přesnější zakončování směrem k tyčím. Fotbalově   byla  nejlepší  pátá branka ( J.Ptáček) , která byla ozdobou utkání.  Druhý poločas jsem chtěl od hráčů  větší klid  při zakončení , ukázat naši fotbalovou vyspělost, a také střelbu ze střední vzdálenosti. Což kluci plnili, druhý poločas byl z naší strany  jednoznačně  lepší ."

Bylo to tím že jsme hru zlepšili, nebo že byl již soupeř unavený ? 

"Ne, ne, Nemyslím že by byl soupeř unavenější. Myslím že jsme  skutečně  zlepšili hru my- Byli jsme  kombinačně  rychleší a pohotovější. Také to kluci nechtěli hrát  sami na sebe. Filip Chalupa  v této fázi   více  a lépe  kombinoval a  bylo to vidět  na celé hře. I záložníci  resp obránci se dostávali ke střelám ze střední vzdálenosti, což jsem   je nabádal  o poločase. "

I tabulkově   slabší soupeři nám ale  vždy  vstřelí branku - Světlá, Třešť a nyní i Okříšky - jak vnímáš  práci obranné řady?

"Je tam několik faktorů- nyní  nám chyběli  hráči jak v poli, tak i oba  brankáři, takže s tím se mužstvo muselo nějak vyrovnat . Dnes nám dokonce  chytal   Jirka Mička  z mladších žáků ! Další věc  je že jsem  obránce  střídal a posouval - Michalovi Dvořákovi  bylo vidět že mu post krajního obránce  vyhovuje  lépe, dále  byl poprvé s námi Vítek Skryja, který se s týmem sžívá a podal velmi dobrý výkon- líbilo se mi jeho čtení hry a bojovnost  v soubojích. S jeho příchodem na hřiště  se hra  obrany  zlepšila . Michalovi naopak  vyhovuje   provádět  rychlé výpady  dopředu . Také Michal Žák  se snažil  dostat se do  palebné pozice, do zakončení . Zápas  již byl rozhodnut a tak bylo dobře  že se snažil tímto směrem. V prvním poločase jsme  opět  dělali chyby  s přistupováním k soupeřově  hráčům . Pak se soupeř  dostává ke snadným a snad i laciným gólům."

Které hráče  bys chtěl za dnešní zápas  vyzdvihnout?

"Z obranné řady  se mi líbil Michal Žák ,  sanozřejmě  chyby které byly  tak byli chyby spíše  spolupráce oboustoperů, jinak řešil situace klidně a s přehledem . Ze záložníků  byl opět  výborný Pepa, který i přes to že mu  v týdnu trhali zuby tak  opět podal velmi bojovný a přesvědčivý výkon a Z útočníků dnes oba   zahráli vysoký standard- jakVvojta Dobrovolný tak i Filip Chalupa. Pochválit chci také Jirku Mičku, který chytal poprvé za starší žáky a zhostil se toho dobře, navíc  výkon  vyšperkoval i proměněnou penaltou - mazácky  k tyči, takže opravdu mile překvapil a jeho premiéra  dopadla  dobře." 

děkuji za rozhovor

 

 

fotagalerie na  sfkvrchovina.rajce.idnes.cz/U15-_Hauhtamaki_Okrisky_19.9.2015/