Vrchovina konečně získala bod

03.04.2016 15:30

Nové Město - Domácí tým měl před utkáním problémy se sestavou, nemohli nastoupit k zápasu skrze zdravotní problémy Pavel a Lukáš Smetanové, na víc Lukáš Wolker musel zůstat jen na lavici náhradníků. Tím pádem přesuny na postech byly nezbytné. Lídr týmu a zároveň kapitán Michal musel do stoperské dvojice s Drdlou. 

Vrchovina získala na jaře konečně první bod a přerušila dlouhou, nelichotivou sérii, více než 500 minut bez vstřelené branky. 

 

muži A - FC Slovan Havlíčkův Brod 1:1 (1:1) branky: 38' Šmída M. - 32' Vopršal (PK)

 

Sestava: Michálek - Komínek, Michal (C), Drdla, Blažíček R. (84' Bača) - Žák, Nespěšný, Poul, Kovář - Russ (72' Kyselý), Šmída M. (56' Čírtek)

Připraveni: Mazel, Wolker, Šmída P.

Trenér: p. Libuša, asistenti p. Kysilko a Škorpík. Vedoucí týmu p. Bajer

Rozhodčí: Nováček - Hájek, Pfeifer. Delegát FAČR p. Švec

ŽK 4:3 (23 + 87 Michal, 32' Drdla, 47' Nespěšný - 24' Štědrý, 82' Henek, 85' Hekerle)

ČK 1:0 (87' Michal)

Diváci 245

V modrém dresu č. 2 vyrovnává Michal Šmída na 1:1, další snímky ze zápasu najdete ve fotogalerii Petra Skrji I.

Zápas začal pěkně od podlahy, hrál se agresivní fotbal, plný soubojů, ale více nabuzení byli svěřenci hostujícího trenéra - Richarda Zemana. První střelu Vopršala kryl Michálek. Ve 20´vypálil brodský snajpr Veselský do břevna, Michálek nestačil ani zareagovat!. Ve 25´ faul na Komínka a z 25m napálil Kovář jen zeď. Ve 27´ standardka zprava a domácí Poul hlavičkoval na vzdálenější tyči vedle. Tlak hostí se rozplynul a hra se vyrovnala. Jenže ve 32´ přišla hrubice domácích a ve vápně Drdla zatáhl za ruční brzdu - penalta. Tu bezpečně proměnil hostující Vopršal, nejlepší hráč hostí - 0:1. Ve 38´ bylo 1:1, dlouhým míčem zleva našel Poul Michala Šmídu na malém vápně a skóre bylo srovnáno. O minutu později mohl do vedení poslat domácí po brejku Kovář, ale brankář Kubát mu stačil skočit před malým čtvercem pod nohy. Ve 45´šel sám na Michálka, po chybě Blažíčka, hostující Štědrý, ale Michálek jeho nájezd bravurně zlikvidoval na roh.

Velmi ostrý trend pokračoval i ve druhé půli. Domácí měli silnější první půli dějství, zahrávali dost rohů i standardek, ale vyložené šance nepřicházely. Kovář pálil vedle, Russ pouze s přispěním obránce na roh. Poslední čtvrthodina patřila hostům. Nejprve vedle hlavičkoval Vopršal. V 78´Plichta sám z 10 metrů nastřelil výborně pozičně postaveného Michálka, který vyrazil na roh. Následnou hlavičku po rohu Michálek opět zlikvidoval a tým opět podržel. V 87´v tutovce se objevil domácí Kovář, ale jeho samostatné tažení zprava a střelu z 10 metrů Kubát zlikvidoval. V stejné minutě byl vyloučen kapitán Michal po druhé žluté kartě. 

Nejlepší hráči: Michálek - Vopršal