Vrchovina porazila Brumov a je s jistotou zachráněna

05.06.2017 05:57

 

Nové Město - V rámci domácí derniéry Vrchovina ve 28. kole potvrdila domácí neporazitelnost a vydřela 3 body k jistotě záchrany. Tentokrát to odnesl FC Brumov. Vítězství se však nerodilo vůbec lehce. Rozhodl však nejlepší střelec týmu a kapitán Lukáš Michal klasickým "angličanem".

 

muži A - FC Elseremo Brumov 2:1 (1:1) branky: 14´ Ošmera, 81´ Michal - 27´ Novák

 

Sestava Vrchoviny: P. Šmída - Bača, Košík, Vícha, Chalupa - Ošmera, Michal (K), Wolker, K. Skalník - M. Šmída (33. Žák, 76. R. Blažíček), M. Skalník (86. Burian). Připraven: Skryja P.
Trenéři: p. Zeman, Střešňák, Škorpík, vedoucí týmu p. Bajer, masér p. Pátek.
Sestava Brumova: Smolík - Janáč (46. Habanec), Novák, Kolář, Chovanec - Vítek, Imeri, Řehák, Zvoníček, Šutalo - Pavel Naňák. 
Nejlepší hráči: Wolker, Chalupa - Novák, Kolář
 
Rozhodčí: Hlubinka – Martinec, Nejezchleb. Delegát FAČR p. Káňa
ŽK: 3:0, ČK: 0:0
Diváci: 225
Komentář k zápasu: Začátek byl docela opatrný, Vrchovina však měla výborný vstup do zápasu. Ve 12´ se dostal do šance aktivní Michal Šmída, ale kombinaci Ošmery a Chalupy ve finále neproměnil, těsně minul. O dvě minuty později se však ten samý hráč obtočil kolem Nováka a přesně našel na malém vápně Ošmeru, který se přesně trefil k zadní tyči - 1:0. V 18´ kombinace bratrů Skalníků s Ošmerou na jejímž konci pálil z 20 metrů Kamil Skalník si míč cestu do sítě nenašel. Aktivitu domácích přibrzdila 27´, když se z rohu trefil po závaru před brankářem Šmídou pohotový Novák - 1:1. Stínem zápasu bylo nucené střídání zraněného útočníka Michala Šmídy, kterého nahradil ve 31´ Žák. Ve 37´ pronikl po levé straně Bača k hranici velkého vápna a našel ve výskoku hlavu Michala Skalníka, který v tutovce Smolíkovu svatyni těsně minul. 
Ve druhé půli se Brumov začal ukazovat jako aktivní tým, který musí myslet na záchranu a ve středu pole byl hostující tým velice pohyblivý protivník. Neustále tak zaměstnával novoměstskou obranu. Nejvíce zlobil mladičký Naňák, který podnikl několik nebezpečných výpadů do domácí obrany, ale šance vedoucí ke gólu stále nepřicházela. Rozhodující okamžik zápasu přišel devět minut před závěrečným hvizdem. Domácí kapitán Michal si perfektně poradil s přímým kopem a přes zeď zajistil Vrchovině typickým angličanem divizní záchranu. Dvě nebezpečné hlavičky hostů totiž v závěru gólman Petr Šmída vyřešil, hlavně zákrok tři minuty před koncem, byl z kategorie zázračných.
Závěrečný hvizd byl úlevou, ze všech domácích hráčů spadl obrovský tlak, přišla obrovská děkovačka obecenstva, které vyvolávalo trenéra Richarda Zemana a další hráče. Po podzimu odepisovaná Vrchovina vstala z mrtvých, dokázala se zvednout ze samého dna a ukázala svou jarní sílu.
"Kluci děkujem, kluci děkujem".
 
Brumov byl nejlepším protivníkem, který se zde na jaře představil. Musím uznat, že naše výhra byla šťastná, protože hosté měli místy herně navrch. Nakonec rozhodl přímý kop Lukáše Michala. Jsme samozřejmě spokojeni, cíl v podobě záchrany divize jsme už před posledním kolem splnili,“ řekl trenér Vrchoviny Richard Zeman.