Vrchovina se loučila výhrou v Bystřici

11.06.2016 19:59

Bystřice n/P. - V dohrávce 17. kola MSD sk.D přetavila svou převahu Vrchovina v okresním derby s Bystřicí ve tři body. Vrchovina byla, až po kontaktní gól domácích v 76 minutě, lepším týmem. Dnes na Lužánkách rozhodla dvojice Poul a Russ, během 3 minut dvakrát udeřila. V zápase nezklamali hlavně mladíci v týmu Blažíček, Žák, Russ, Poul a Bača. Vrchovina se loučí s tímto ročníkem na 11. místě tabulky.

 

SK BYSTŘICE n/P. - muži A 1:2 (0:0) branky: 76' Čech - 49' Poul, 51' Russ

 

Sestava: Michálek - Bača, Smetana L. Michal (K), Skryja J. - Žák - Blažíček (89' Bárta), Wolker, Russ (82  Komínek) - Mbah, Poul (68' Josífek). Připraven: Urban

Trenéři: p. Libuša, Kysilko, Škorpík. Vedoucí týmu p. Bajer. Kustod p. Pátek

Další snímky Petra Skryji I. najdete ve fotogalerii.

Rozhodčí: Švehla - Šula, Nápravník. Delegát p. Pelikán.

ŽK 1:3, ČK 0:0

Diváci 250

Nejlepší hráči: Poul, Mbah - Šponar

 

V prvním dějství diváci branku neviděli, na šance však vyhrála Vrchovina, v osmé minutě u postranní čáry se blýskl svou pohotovostí mladičký Blažíček a poslal míč mezi obránce do běhu afričanu Mbahovi, který obstřelil v tutovce brankáře Němečka i jeho zadní tyč.

 

V podobné situaci se o pár minut později dostal do šance domácí Malý na druhé straně, jeho střela však mířila pouze do boční sítě Michálkovy branky.

 

Na konci první dvacetiminutovky se zprava uvolnil vrchovinský středopolař a centrem našel tentokrát Tomáše Poula, který sám hlavou pálil nad břevno Němečkovy svatyně.

 

Druhá polovina dějství již žádnou výraznější šanci nepřinesla, byli vidět souboje mezi šestnáctkami a hodně nepřesností při výměnách míčů.

 

Do druhého poločasu přišli lépe z kabin rozpoložení hosté. Ve 49' nejprve po faulu na Baču od Malého, rozehrál dlouhý míč podél lajny Smetana na Blažíčka. Ten se obtočil okolo svého strážce, posunul do 16 Poulovi, který zpětnou přihrávkou přesně našel Davida Russe, který otevřel skóre zápasu – 0:1.

 

O chvilku později přesněji v 51' hosté dobře od bránili, míč vyvezl ze své poloviny opět Smetana, posunul míč na afričana a ten nádherně přes celé malé vápno našel nabíhajícího Tomáše Poula0:2. To byl pro domácí těžký úder.

 

Na hřišti se vytvořili dvojice, největší pozornost na sebe upřeli Mbah s domácím Šponarem. V 65' se afričan dostal do velmi slibné šance a Šponar jej zezadu fauloval v malém vápně, sudí však byl jiného názoru a píšťalka zůstala němá.

 

V 68' přišel na hřiště za domácí Čech, místo ostrostřelce Prášila a ten se trenéru Mašovi odměnil za důvěru. Po osmi minutách na hřišti, kdy propadla levá strana obrany hostí, přišel přesný centr Mezníka a Čech z malého vápna nedal Michálkovi šanci – 1:2.

 

Kdo zná Bystřici, když vstřelí kontaktní branku, je jasné, že jejich aktivita stoupá o několik desítek procent. To se také potvrdilo v 81', když přišel roh od Zbytovského z pravé strany a hlavičkující Šponar již zvedal ruce k vyrovnání. Jenže radost mu překazil výborně postavený Michálek a jeho rukavice, když šanci zlikvidoval.

 

Ve zbývajícím čase zápasu domácí tvořili, ale velmi dobře hrající blok hostí odvracel jeden pokus za druhým a čekal na brejky. V 85' zatáhl míč po odkopu Michala Mbah, počkal si na dobíhajícího Komínka, který pálil těsně nad břevno.

 

Domácí chtěli vyrovnat, snaha byla veliká, ale Vrchovina svůj náskok nakonec uhájila a oplatila Bystřici stejným dílem porážku z Vrchovina arény.

 

Nová sezona začíná pro tým od 7. července přípravou. Bude následovat předkolo MOL Cupu, který se hraje 23. 7. Nový ročník MSD začne prvními duely 7. 8. Popřejme všem hráčům příjemnou dovolenou a hlavně pevné zdraví.