Vrchovina si veze bodík z Hodonína

23.04.2016 17:58

Hodonín / N.Město - Vrchovina jela do Hodonína k aspirantovi na postup nezatížená a v naprostém klidu, že nemá co ztratit, jen získat. Do sestavy se tentokrát nevešel Drdla s tím, že na levém beku dostal příležitost Bača a obranná čtyřka vytvořila kompaktní obranný val.

 

FK Hodonín - muži A 2:2 (2:0) branky: 4´ Polách, 26´ Konečný - 76´ Mcdon, 83´ Nespěšný

 

Sestava: Michálek - Komínek, Michal (C), Smetana L., Bača - Žák - Poul (87´Kyselý), Nespěšný, Blažíček (75´Russ), Kovář (90´ Mazel) - Mcdon

Trenéři: p. Libuša, Kysilko, Škorpík. Vedoucí týmu p. Bajer

Rozhodčí: Křenek - Hanáková, Černý. Delegát FAČR p. Slabý

ŽK 3:5 (32.Konečný, 65.Fojtík, 90.Červínek - 33.Nespěšný, 39.Smetana, 74.Mcdon, 88.Michal, 90.Michálek)

ČK 0:0

Diváci 150

 

Zápas pro Vrchovinu začal nejhůře, jak mohl, takto si návrat do Hodonína kouč Libuša určitě nepředstavoval. Ve 4´ naše obrana faulovala a ze vzdálenosti 21 metrů obstřelil zeď špílmachr domácích Polách a nachytal Michálka na švestkách - 1:0. Hned po rozehrávce Poul našel kolmicí Kováře, který postupoval sám na domácí branku, mířil na vzdálenější tyč, jenže v tutovce selhal, balon šel o půlmetr vedle svatyně. O tři minuty později šel sám Poul do 16, ale nechal se v tutovce rozhodit obráncem a s jeho přispěním vybojoval alespoň roh. O dvě minuty později rozehrál dlouhý míč Michálek na Blažíčka, ale jeho střela z hranice 16 mířila vedle.

V 11´ zahrávali domácí standardku, ale ve vápně byl faulován Komínek. Ve 13´ pronikl po levé straně Kovář, přesně našel v 16 Mcdona, ale ten vyprášil bombou pouze rukavice domácího brankáře. O dvě minuty později centr domácích zleva do vápna a Bača v poslední chvíli před útočníkem uklidil míč na roh. Po rohu Polácha mířili domácí za hranicí vápna vysoko nad.

Ve 26´ už to s Vrchovinou nevypadalo vůbec dobře, protože Polách opět zahrával roh do hroznu hráčů a na malém vápně se nejlépe zorientoval domácí exligový Konečný, který se nemýlil a zvýšil vedení - 2:0. Do této doby se hrál nadprůměrný fotbal se šancemi na obou stranách. Ve 43´mohl zvýšilt domácí Hanus, ale nedokázal využít nedorozumění dvojice Žák - Komínek, trestuhodně z 8 metrů přestřelil Michálkovu branku. První poločas se musel líbit, i když na domácím týmu byla vidět větší kvalita.

 

Druhá půle začala aktivitou hostí, Kovář zahrával 2x roh, ale obrana byla vždy na místě. V 57´vyslal bombu z 20 metrů Žák po přistrčení Nespěšného, ale míč pod břevnem bravurně vyškrábl domácí gólman Petráš na roh, po kolikáté již v jarní sezóně.

Po hodině hry jsme špatně zahráli roh a domácí šli v brejku 3 na 1. Celou bleskovou akci zakončil kapitán Polách, ale Michálek reflexivně vykopl míč nohama na roh a zmařil tutovku domácího lídra. Domácí v této části zápasu byli opět fotbalovější almysleli si, že se Vrchovina porazí sama.

Ta se nadechla v poslední čtvrthodině ke zteči domácí svatyně a během šesti minut dokázala vyrovnat. V 75´ standardka Kováře putovala jen na roh. O minutu později se trefila nová akvizice Vrchoviny černý Mcdon, když perfektně si naskočil na centr Nespěšného a hlavou usměrnil míč na hranici malého vápna do sítě - 2:1. V 83´ Nespěšný se trefil sám a vyrovnal chytrou hlavou po centru Kováře, když přehodil celý obranný val k zadní tyčce - 2:2. To chybělo do konce zápasu možná sedm, osm minut a nebylo to ze strany hostí vše.

O dvě minuty později se do brejku dostali 3 hráči Vrchoviny na jednoho obránce a šahali jsme po vítězství, ale spolupráce Honzy Nespěšného s Mcdonem nevyšla, jak by si oba představovali a k zakončení se prakticky nedostali. Poslední slovo měli domácí, když ze standardky Polácha dvě minuty před koncem vzešla hlavička nad Michálkovo břevno.

Nejlepší hráči: Polách, Konečný - Nespěšný, Mcdon

 

Tomáš Polách (kapitán Hodonína): "Po rychlém vedení jsme si mysleli, že to půjde samo, že Vrchovinu sfoukneme. Jenže dnes se zde představil nejlepší tým na našem hřišti, který zde hrál a chtěl s námi hrát fotbal."

Pavel Bajer (vedoucí týmu Vrchoviny): "Důležitý bod pro tým. Dnes rozhodovaly maličkosti. Je potřeba poděkovat celému kádru, který po celých 90 minut žil zápasem. Snad se odrážíme k lepším zítřkům."