Vrchovina udolala V.Bíteš a vrátila jí podzimní porážku

10.05.2017 19:44

 

Nové Město - V rámci předehrávky 30. kola FORTUNA divize D hostila domácí SFK Vrchovina v okresním derby nováčka FC Spartak Velká Bíteš. Domácí nakonec udolali svého soupeře o jednu branku, tu vítěznou vstřelil opět Kamil Skalník na začátku druhé půle.

 

muži A - FC Spartak Velká Bíteš 2:1 (1:1) branky: 27´ Blažíček, 47´Skalník K. - 41´ Máca

 

Sestava Vrchoviny: Šmída P. - Chalupa, Vícha, Smetana, Bača - Blažíček R. (70´ Ošmera), Wolker, Skalník K., Michal, Skalník M.(87´ Burian) - Šmída M.(65´Žák). Připraveni: Poul, Košík, Skryja P.

Trenéři: p. Zeman, Střešňák, Škorpík. vedoucí týmu p. Bajer P., masér p. Pátek, lékař MUDr. Chroustovský

Sestava V.Bíteše: Pokorný T. - Máca (81´Pokorný J.), Kopáček, Kerber, Pohl, Mrňa, Nekuda, Ivančík (85´Mucha), Střecha (K), Ondrák, Cícha. Připraveni: Valsa, Hibš, Pelán

Rozhodčí: Pospíšil - Hanák, Koláček. Delegát FAČR p. Boček

ŽK 5:6 (Smetana, Šmída M., Wolker, Ošmera, Vícha - 2x Cícha, Kerber, Ivančík, Střecha, Máca), ČK 0:1 (Cícha)

Diváci 255

Nejlepší hráči: K.Skalník, R.Blažíček - Pohl

Snímek Petra Skryji I. zachycuje nejlepšího hráče zápasu a střelce vítězné branky Kamila Skalníka uprostřed (modrý dres)

Komentář k zápasu:  Okresní derby s nádechem záchrany začalo náporem domácí Vrchoviny. Už ve 4.minutě mířil po centru Chalupy těsně vedle Michal Šmída a střela Kamila Skalníka v minutě osmé lízala o chvíli později tyčku hostující svatyně. Bombu o minutu poté vyslal z 25 metrů Wolker, ale Pokorný v brance projektyl kryl. Poté se hra vyrovnala a hrál se spíše opatrný fotbal. Oba týmy dodržovali určenou taktiku, tzn. hra bez chyby. Ve 27. minutě se však domácí přece jen dočkali. Pro odražený míč si přišel v 16 mladičký Radek Blažíček a křížnou střelou nikým neatakován na vzdálenější tyč otevřel skóre zápasu - 1:0. Velká Bíteš si počkala na šanci do 41. minuty, kdy všem utekl Máca a vyrovnal z brejku na 1:1. V poslední minutě první půle však dostal hostující Cícha druhou žlutou kartu za ostrý faul a musel pod sprchy.

Přesilovku Vrchovina využila hned na začátku druhého dějství. Rozehraný roh poslal Lukáš Michal levačkou na hlavu Kamila Skalníka, který se trefil hlavou krásně do šibenice na vzdálenější tyč - 2:1. Hra proti deseti však nevyzněla ve prospěch domácích, byla to spíše kreč a organizovajně bránící Bíteš se velmi dobře posunovala v zóně. Navíc vyrovnání měl v 58´po chybě domácích stoperů na kopačce hostující Ondrák, ale Petr Šmída v brance svůj tým podržel.


"Přesilovku jsme nehráli dobře, byla tam spousta nepřesností a zbytečných ztrát. Kromě standardek ale hosté nebyli nebezpeční. Cíl jsme však splnili, naše výhra byla určitě zasloužená, byť hra nebyla úplně přesvědčivá," přiznává kormidelník Vrchoviny Richard Zeman.