Vrchovina v derniéře za dvě minuty otočila zápas

30.05.2016 06:06

Nové Město - Dvě rány od Žáka a Komínka otočily zápas s nepříjemným Přerovem. Vrchovina se vzchopila po první vstřelené brance, poté jí bylo plné hřiště, málem však bylo pozdě.

 

muži A - 1.FC Viktorie Přerov 3:1 (0:0) branky: 73´Žák, 75´ Komínek, 84´ Michal (PK) - 57´ Blažkovský

Další snímky Petra Skryji I. ze zápasu najdete ve fotogalerii

Derniéra na domácím hřišti skončila vítězně. První půle byla ve znamení aktivity hostí. Hosté hrozili vysokými míči, se kterými si dokázal poradit ještě dorostenec Šmída, který tentokrát dostal před Michálkem v brance domácích přednost. Ti měli více ze hry, ale domácí si paradoxně vytvořili větší šance. Hlavně Nespěšného bomba do břevna volala po vedoucí brance. Těsně před odchodem do kabin se v tutovce objevil Kovář, který pálil těsně vedle tyčky.

 

Druhá půle byla opět ve znamení velké aktivity hostí. V 57. minutě skóroval nadvakrát bombou Blažkovský - 0:1, Vrchovina se domáhala odmávání ofsajdu marně. V 63´ mohlo být rozhodnuto, po nebezpečném dlouhém autu pálili hosté hlavou těšně vedle. Posléze se neujala ani Kovářova standardka z hranice šestnácky, za faul na Poula. Nové Město utkání přesto otočilo, během deseti minut nasázelo tři branky. V 73´ odražený míč napálil z rohu malého vápna za záda brankáře Nakládala mladíček Žák - 1:1. O dvě minuty později se prosadil neuvěřitelnou bombou Komínek, brankář ani nestačil zvednout ruce - 2:1. V 83. minutě se protáhl do šestnáctky dobře hrající Poul, byl sražen a kopala se penalta, kterou kapitán Michal s přehledem proměnil - 3:1.

 

Trenér Libuša: "Jsem rád, že se nám podařilo doma zvítězit. Hra však zůstává za očekáváním. Je to všechno o hlavách hráčů, kteří jsou na hřišti, aby si více dovolili."

 

Rozhodčí: Buček - Švehla, Ságl.

ŽK: 1:2, ČK 0:0

Diváci: 260

Sestava Vrchoviny: P. Šmída - Komínek, L. Smetana, Šandera, Wolker - Žák - Poul (86. R. Blažíček), Nespěšný (72. Russ), Michal, Kovář (65. M. Šmída) - Stejskal.

Sestava Přerova: Nakládal - Bogdaň (79. Hýbner), Bubeník, Kopecký - Pavelka, Koutný, Koller, Václavíček - Kyselák (87. Zimčík), Hrušák, Blažkovský (72. Hrabal).

Nejlepší hráči: Michal, Komínek, Poul - Pavelka