Druhé místo v Moravskoslezké dorostenecké divizi sk. D v soutěžním ročníku 2013/14

tabulka ZDE

Ohlédnutí vedoucího týmu mladších dorostenců za mimořádně úspěšnou fotbalovou sezonou

Mladší dorostenci SFK Vrchoviny v právě skončené sezoně zaznamenali velký úspěch v podobě druhého místa v Moravskoslezské dorostenecké divizi. Je to historicky nejlepší umístění fotbalistů Vrchoviny v této soutěži.

V konkurenci dalších 13ti družstev z Vysočiny a Jihomoravského kraje získal tým úctyhodných 61 bodů za 20 výher a 1 remízu, s celkovým skóre 84:28. Přesto to na první místo v soutěži nestačilo. O pouhý bod nás předstihl HFK Třebíč. Tohoto těžkého soupeře jsme v obou zápasech, na podzim i na jaře porazili a byly to ty nejhezčí zápasy sezony. Body jsme ale poztráceli jinde a to především na podzim, vinou čtyř porážek, kdy se kluci teprve sehrávali. Všem jsme pak porážku na jaře oplatili. Po zimní přestávce jsme už tolik bodů soupeřům nerozdali. Tým prohrál pouze jednou 0:1 a jednou také nešťastně remízoval 1:1. V ostatních zápasech jsme už byli stoprocentní. Zvláště v domácí novoměstské aréně se nám na jaře dařilo, to když jsme ve čtyřech zápasech dosáhli neuvěřitelného celkového skóre 24:0.

Tým složený z hráčů ročníků 1997 a 1998 sbíral úspěchy už v minulosti. Ještě jako mladší žáci vyhráli krajský přebor a ve starších žácích jim stejný úspěch unikl o jedinou branku v posledním zápase. Druhé místo v divizi je ale s přehledem největším dosavadním úspěchem. Vždyť je to druhá nejvyšší soutěž u nás, kterou ve své kategorii mohou hrát. Pro tu nejvyšší soutěž – ligu, by bylo nutné získat status Sportovního centra mládeže, ale podmínky k udělení licence jsou daleko mimo možnosti našeho klubu. Během posledních sezon tým ještě posílil o pár talentovaných fotbalistů z jiných klubů, hrající nižší soutěže. Tito kluci se výborně adaptovali a dnes jsou oporami. V družstvu je několik výrazných individualit, ale kluci dobře pochopili, že jejich síla je v týmové spolupráci. Trenér Milan Boušek to s oblibou přirovnával k rozjeté mašině, která soupeře válcuje. Mladší dorostenci kromě své soutěže pomáhali pravidelně i svým starším spoluhráčům a často tvořili v zápasech staršího dorostu i polovinu týmu. Někteří si dokonce zahráli i v dospělé kategorii.

Fotbal je sice kolektivní sport, přesto se ale musím zmínit o dvou hráčích, kteří byli něčím výjimeční. Individuální úspěch zaznamenal kanonýr Michal Kyselý, který s velkým náskokem vyhrál nejlepšího střelce této divizní soutěže, když v sezoně nastřílel neskutečných 41 branek. A to ještě několik zápasů vinou zranění musel vynechat. Druhým hráčem, o kterém bych se rád zmínil, je brankář Petr Šmída. Ten odchytal všech 26 zápasů za mladší dorost, stejný počet zápasů i za starší dorost, a když se zranili jeho dva dospělí kolegové, nastupoval pravidelně do branky i za B tým mužů. Ve svých necelých 16ti letech se dokonce postavil do branky v Moravskoslezské divizi mužů. Právem mu tak náleží ocenění „Osobnost sezony klubu SFK Vrchovina“, které mu bylo 21. června 2014 slavnostně předáno.

Věřím, že tým na tyto úspěchy naváže i v dalších sezonách a bude dobře reprezentovat novoměstský fotbal. Zatím v dorosteneckých soutěžích a za pár let i v dospělé kategorii.

V soutěžním ročníku 2013 – 2014 byl trenérem mladších dorostenců SFK Vrchoviny Milan Boušek, vedoucím týmu Petr Dacer a k soutěžním zápasům nastoupili tito hráči:

Petr Šmída, Jiří Havelka, Jakub Smolík, David Ondra, Jan Cacek, Jakub Horálek, Michal Hájek, Tomáš Trojánek, Jakub Kachlík, Michal Čírtek, Vojtěch Bárta, Jakub Žák, Tomáš Christian, Ondřej Dacer, Petr Roháček, Radek Blažíček, Petr Holek, Jiří Chocholáč, Tomáš Šolc, Petr Duda a Michal Kyselý.

 

Zapsal Petr Dacer

Sobota 14.6. 2014 - mistrovský zápas v Novém Městě

SFK Vrchovina U17 - FC Viktoria Otrokovice U17

Výsledek: 6:0 (1:0)

Branky: Šolc 54' a 68', Hájek 40', Blažíček 44', Dacer 68', Ondra 77'

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Havelka Jiří, Smolík Jakub, Ondra David, Hájek Michal (59' Kachlík Jakub), Čírtek Michal , Bárta Vojtěch (50' Duda Petr), Žák Jakub, Christian Tomáš, Dacer Ondřej, Blažíček Radek (50' Šolc Tomáš)

Komentář k zápasu: V posledním utkání úspěšné sezóny k nám zavítal soupeř, kterému jsme chtěli oplatit podzimní porážku na jeho hřišti. Ze sestavy nám vinou zranění vypadl elitní střelec Michal Kyselý. Byla otázka, jak to kluci bez něj zvládnou. V prvním poločase se hrál rychlý a kombinační fotbal, ale v koncovce to skřípalo. To platilo až do poslední minuty, kdy se po dlouhém autovém vhazování dostal míč k Michalu Hájkovi a ten zblízka překonal hostujícího brankáře. Po přestávce už to našim hráčům vycházelo i střelecky. Postupně zatěžovali brankové konto soupeře, až se dostali ke konečnému výsledku 6:0. Dvěma brankami přispěl i střídající starší žák Tomáš Šolc a ukázal tak, že i v příští sezóně budeme mít v týmu kanonýra. Kluci zaslouží za výkon v zápase a vlastně v celé sezóně velkou pochvalu. Získali neuvěřitelných 61 bodů za 20 výher a 1 remízu. V konkurenci dalších třinácti týmů obsadili celkově druhé místo, se ztrátou jediného bodu na vítěze. Podrobnější hodnocení celé sezony později.

Zapsal: Petr Dacer

Sobota 7.6. 2014 - mistrovský zápas v Novém Městě

SFK Vrchovina U17 - FK Pelhřimov U17

Výsledek: 5:0 (2:0)

Branky: Žák 2', Kyselý 8', 42', 45' a 52'

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Horálek Jakub, Havelka Jiří, Smolík Jakub, Ondra David, Čírtek Michal (48' Šolc Tomáš), Bárta Vojtěch, Žák Jakub, Christian Tomáš (52' Blažíček Radek), Dacer Ondřej, Kyselý Michal (58' Duda Petr)

Komentář k zápasu: Nejdůležitější momenty utkání se staly na začátku obou poločasů. Už ve druhé minutě se individuálně probil obranou soupeře Jakub Žák a umístěnou střelou překonal brankáře. V osmé minutě to bylo už 2:0, po další vydařené ofenzivní akci. Pak jsme iniciativu přenechali soupeři, který ve hře dopředu měl také svoji kvalitu. Začátek druhé půle měl opět stejný průběh – rychlé dva góly do sítě hostů. Po nich to soupeř víceméně zabalili a soustředil se spíše na to, nedostat gólový výprask. To ale nezabránilo Michalovi Kyselému, aby nepřidal ještě jeden přesný zásah do sítě hostujícího golmana, čímž zopakoval čtyřbrankový úspěch z minulého kola v Třebíči. Tímto výsledkem si Vrchovina upevnila druhou příčku v tabulce a nemůže už celkově skončit hůře. V koutku duše si ale naši kluci mysleli výše. Čekali na jakékoli zaváhání vedoucí Třebíče proti Žďáru. Na dálku drželi žďárským fotbalistům palce, ale ti přišli o remízu pět minut před koncem zápasu. Škoda!

Zapsal: Petr Dacer

Sobota 31.5. 2014 - mistrovský zápas v Třebíči

HFK Třebíč U17 - SFK Vrchovina U17

Výsledek: 2:4 (2:1)  ŽK1:3

Branky: domácí 13' a 40' - Vrchovina: Kyselý 9', 44', 61' a 80'

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Horálek Jakub (56' Blažíček Radek), Havelka Jiří, Smolík Jakub, Ondra David, Čírtek Michal (78' Šolc Tomáš), Bárta Vojtěch, Žák Jakub (72' Roháček Petr), Kyselý Michal, Dacer Ondřej, Chritian Tomáš

Komentář k utkání: Z pohledu Vrchoviny zápas jara, který se hrál v netradičním čase, pozdě odpoledne. Domácí od první minuty nasadili strhující tempo, s cílem dát rychlou branku. Do vedení šla ale Vrchovina, to když se před vápnem uvolnil Michal Kyselý a s pomocí brankové konstrukce začal své střelecké představení. O pár minut později se domácím po bleskové akci podařilo vyrovnat. Zbytek poločasu se hrál fotbal, který se musel líbit. Na obou stranách hezké rychlé akce, spousta šancí, zákroky brankářů a souboje při kterých se jiskřilo. Takhle má vypadat zápas mezi prvním a druhým týmem soutěže. Když už se zdálo, že poločas nebude mít vítěze, domácím se podařilo skórovat. Byl to už třetí zápas na jaře, kdy jsme inkasovali v poslední, 40. minutě. V kabině si hráči některé věci vyříkali a zdravě nabuzeni vlétli do druhé půle. Výsledkem byl důležitý vyrovnávací gól. To byl zřejmě rozhodující moment zápasu. V této fázi utkání jsme soupeře přehrávali a zaslouženě šli v 61. minutě do vedení. Pak jsme hubený výsledek spíše bránili a v nastaveném čase přidali pojistku. Kluci dnes předvedli fantastický, bojovný a týmový výkon. Podařilo se jim otočit nepříznivý výsledek a to hlavně zásluhou dodržování předem stanovené taktiky. Narušovat soupeři kombinaci na naší polovině a přesnými přihrávkami nabíjet Michalu Kyselému. Ten dnes pálil opravdu ostrými a potvrdil pozici nejlepšího střelce soutěže. Postaral se o všechny naše branky. Tímto výsledkem se Vrchovina přiblížila vedoucí Třebíči na jeden jediný bod a závěr soutěže může být ještě zajímavý.

Zapsal: Petr Dacer

Sobota 24.5. 2014 - mistrovský zápas v Novém Městě

SFK Vrchovina U17 - Dosta Bystrc U17

Výsledek: 8:0 (2:0)

Branky: Čírtek 32' a 36', Kyselý 64' a 69', Žák 44', Dacer 48', Šmída 50' (PK), Christian 79'

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Horálek Jakub, Havelka Jiří, Smolík Jakub, Ondra David (Chocholáč Jiří), Čírtek Michal (Roháček Petr), Bárta Vojtěch, Žák Jakub (Christian Tomáš), Duda Petr (Hájek Michal), Kyselý Michal (Kachlík Jakub), Dacer Ondřej

Komentář k zápasu: Na první branku se překvapivě čekalo více než půl hodiny. Docela hodně na to, že soupeř nastoupil s deseti hráči a většina z nich měla v nohou zápas staršího dorostu. Byl to Michal Čírtek, který svými dvěma góly dodal Vrchovině klid do druhého poločasu. V tom už hosté kladli minimální odpor a chvílemi zápas připomínal hru kočky s myší. Jenom díky nepřesnému a mnohdy zbrklému zakončování akcí, vyvázl soupeř pouze s jednociferným brankovým přídělem. Největším kladem tohoto zápasu bylo to, že střeleckou mušku našli vedle tradičního kanonýra Michala Kyselého i další hráči. Na výsledku se jich podílelo celkem šest. Je to důležité zvláště teď, před zápasem jara, s vedoucím týmem soutěže – Třebíčí. Chceme zopakovat výkon z podzimního vzájemného měření sil a doufejme, že i s podobně příznivým výsledkem pro nás.

Zapsal: Petr Dacer

Neděle 18.5. 2014 - mistrovský zápas v Boskovicích

FC Boskovice U17 - SFK Vrchovina U17

Výsledek: 1:3 (0:1)

Branky: domácí 59' - Vrchovina: Kyselý 40', Blažíček 54' a 62'

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Horálek Jakub, Havelka Jiří, Smolík Jakub, Ondra David, Čírtek Michal, Bárta Vojtěch, Žák Jakub Kyselý Michal, Dacer Ondřej, Šolc Tomáš (50' Blažíček Radek)

Komentář k zápasu: Domácí začali hezky zostra a během 10-ti minut několikrát zahrozili před naší brankou. Postupně se hra vyrovnala. Hrál se oboustranně útočný fotbal, ale akce většinou končily před pokutovým územím. Když už to vypadalo, že se půjde do kabin za bezbrankového stavu, trefil se po povedené akci Michal Kyselý. Po přestávce bylo vidět, jak gól do šatný domácí hráče poznamenal. V této fázi zápasu se hrálo prakticky na jednu branku a druhý gól byl na spadnutí. To se povedlo v 54. minutě, kdy překonal soupeřova brankáře střídající Radek Blažíček. Domácí to ale ještě nechtěli vzdát a vrhli vše do útoku. Po jedné z jejich akcí si srazil nešťastně míč za záda náš brankář Petr Šmída. Naštěstí o pár minut později vystihl malou domů soupeře Radek Blažíček a svým druhým gólem uzavřel skóre zápasu. Nebylo to vůbec lehké vítězství nad posledním týmem tabulky. S koncem sezóny se kvalita všech družstev více vyrovnává.

Zapsal: Petr Dacer

Sobota 10.5. 2014 - mistrovský zápas v Radešínské Svratce

SFK Vrchovina U17 - SK Líšeň U17

Výsledek: 2:1 (1:1)

Branky Vrchoviny: Smolík 15', Kyselý 61'

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Ondra David, Hájek Michal (41' Blažíček Radek), Havelka Jiří, Smolík Jakub, Christian Tomáš, Čírtek Michal , Bárta Vojtěch, Žák Jakub, Dacer Ondřej, Kyselý Michal

Komentář k zápasu: Zápas proti papírově slabšímu týmu nebyl vůbec jednoduchý. Soupeř měl svoji kvalitu a ukázal, že jeho výhra nad Otrokovicemi v minulém kole nebyla určitě náhoda. Naši hráči se do šancí dostávali jen velice těžko. První gól jsme vsítili po rohovém kopu, kdy odražený míč před brankou našel nohu Jakuba Smolíka. Tím jsme porci štěstí pro tento zápas vyčerpali. Zbytek poločasu se nehrál nijak pohledný fotbal. Těsně před přestávkou hosté dokonale využili zmatků v naší obraně a vyrovnali skóre. Ve druhém poločase bylo k vidění marné dobývání soupeřovy branky. Sice jsme měli šancí na dva zápasy, ale gólem skončila pouze ta ze 61. minuty. To když se po rohovém kopu trefil netradičně hlavou Michal Kyselý. Po závěrečném hvizdu bylo na našich hráčích vidět, že jsou rádi za vítězství, ale sami nebyli se svojí hrou a se dvěma vstřelenými brankami spokojeni. Budou mít šanci s tím něco udělat v příštím kole v Boskovicích.

Zapsal: Petr Dacer

Sobota 3.5. 2014 - mistrovský zápas v Přerově

1. FC Viktorie Přerov U17 - SFK Vrchovina U17  

Výsledek: 1:2 (0:0),  ŽK 4:4

Branky: domácí 63' -  Vrchovina: Kyselý 53', Šmída P. 79' (PK)

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Cacek Jan (75' Hájek Michal), Havelka Jiří, Smolík Jakub, Ondra David, Čírtek Michal, Bárta Vojtěch, Žák Jakub (66' Blažíček Radek), Kyselý Michal, Dacer Ondřej, Šolc Tomáš (59' Duda Petr)

Zápas začal naším náporem a do 4' jsme promarnili dvě poměrně solidní šance jít do vedení. Časem se hra vyrovnala a v závěru poločasu měli převahu domácí. Ani jedno mužstvo ale nenašlo recept na překonání soupeřova brankáře. To podstatné se odehrálo až ve druhé půli. Nejdříve domácí obrana neuhlídala v 53' Michala Kyselého, ten se nemýlil a poslal Vrchovinu do vedení. Byli to ale paradoxně domácí, které tento gól vybudil. Ti se vrhli do ofenzivy a jejich snažení bylo korunováno v 63' vyrovnávací brankou. O pár minu později mohlo být ještě hůř, to když akci domácích zastavila až branková konstrukce za Petrem Šmídou. V této fázi zápasu byli domácí nebezpečnější. Všechnu sílu vrhli do útoku s cílem rozhodnout zápas, zapomněli ale na obranu, což se jim v předposlední minutě zápasu vymstilo. Do pokutového území se vřítil Michal Kyselý a domácímu obránci nezbylo nic jiného, než ho faulovat. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil brankář Petr Šmída. Bylo to ubojované vítězství proti houževnatému a dobře připravenému týmu. Je o to cennější, že jsme si upevnili druhou příčku v tabulce naší soutěže, právě před dnešním soupeřem.

Zapsal: Petr Dacer

Sobota 26.4. 2014 - mistrovský zápas v Radešínské Svratce

SFK Vrchovina U17 - Sparta Brno U17

Výsledek: 5:2 (3:1) ŽK 1:1

Branky Vrchoviny: Kyselý 2', 6', 35' a 58', Blažíček 65'

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Cacek Jan, Havelka Jiří, Smolík Jakub, Horálek Jakub, Čírtek Michal , Bárta Vojtěch, Žák Jakub, Dacer Ondřej, Kyselý Michal, Kachlík Jakub (48' Blažíček Radek)

Komentář k zápasu: Od úvodního hvizdu byla vidět snaha domácích odčinit prohru z minulého zápasu. Hned ve 2' dostal prostor Michal Kyselý a nedal brankáři šanci. To samé zopakoval i o čtyři minuty později. V závěru prvního poločasu, po chybě hostujícího brankáře to bylo už 3:0. V tu chvíli naši hráči polevili a soupeř toho ihned dokázal využít, ve 40' snížil na 3:1. Po přestávce jsme kontrolovali hru a výsledkem byla čtvrtá branka Michala Kyselého, který měl svůj den. Poslední slovo za Vrchovinu měl střídající Radek Blažíček, který zvyšoval na 5:1. Hostům se podařilo ještě před koncem zápasu snížit. Trenér po zápase pochválil tým za výsledek, ale ne za předvedenou hru. V našich možnostech je hrát lepší fotbal a v příštím zápase v Přerově to musíme dokázat.

Zapsal: Petr Dacer

Čtvrtek 17.4. 2014 - mistrovský zápas v Havlíčkově Brodě

FC Slovan Havl. Brod U17 - SFK Vrchovina U17

Výsledek: 1:0 (0:0) ŽK 2:4 ČK 0:1

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Cacek Jan, Havelka Jiří, Smolík Jakub, Ondra David, Čírtek Michal (Hájek Michal), Bárta Vojtěch, Žák Jakub (Horálek Jakub), Dacer Ondřej, Roháček Petr (Christian Tomáš), Kyselý Michal

Komentář k zápasu: V prvním poločase to bylo vyrovnané utkání, jak na šance, tak na územní převahu. Proto byl poločasový výsledek 0:0 spravedlivý pro oba týmy. Ve druhé půli jsme chtěli přidat a účinným presingem donutit soupeře k chybám. To se nám vůbec nedařilo a naopak vlastní chybou v rozehrávce jsme nabídli domácím možnost rychlého brejku, ze kterého padl jediný gól zápasu. Domácí tým sice nastoupil v dosti silnější sestavě než v přípravě před dvěma měsíci, ale i s tímto soupeřem jsme si měli poradit. Hlavní problém byl v proměňování šancí. Gól dostat můžeme, ale když žádný nedáme, nemůžeme vyhrát. Doufejme, že si z této první porážky jara, vezmou hráči poučení.

Zapsal: Petr Dacer

Sobota 12. 4. 2014 - mistrovský zápas v Novém Městě

SFK Vrchovina U17 -  FK Blansko U17

Výsledek: 5:0 (2:0),  ŽK 1:4  ČK 0:1

Branky: Kyselý 1', 41' a 78', Roháček 39',  Horálek 70'

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Cacek Jan, Havelka Jiří, Smolík Jakub, Ondra David, Čírtek Michal (71' Christian Tomáš), Bárta Vojtěch, Žák Jakub (64' Horálek Jakub), Dacer Ondřej, Roháček Petr (61' Blažíček Radek), Kyselý Michal

Naši hráči byli na tento zápas hodně nažhaveni, protože chtěli odčinit vysokou prohru 1:4, kterou jim soupeř uštědřil na podzim v Blansku. Nikdo ale nečekal, že půjdeme do vedení už po 20 vteřinách hry. To po chybě hostující obrany, načal svůj střelecký den Michal Kyselý. Za další minutu mohlo být srovnáno, když po faulu ve vápně kopal soupeř pokutový kop. Proti byl ale penaltový specialista, brankář Petr Šmída, který stejně jako před týdnem v Bohunicích, tak i tentokrát podržel svůj tým a penaltu zneškodnil. V 1. poločase neměl zápas jasného favorita. Obě mužstva se střídala v šancích, i když více jich bylo na domácích kopačkách. Ti udeřili podruhé, když těsně před přestávkou kopali rohový kop a nechytatelnou střelou ze vzduchu zvýšil na 2:0 Petr Roháček. Po pauze to opět netrvalo ani celou minutu a po milimetrovém pasu zvyšoval Michal Kyselý. Pak už se hrálo více méně na jednu branku, zvlášť když hostující útočník po druhé žluté kartě odešel v 64' předčasně do sprch. Deset minut před koncem zvyšoval skóre na 4:0 střídající Jakub Horálek a brankový účet uzavřel hattrickem opět Michal Kyselý. Hráči Vrchoviny předvedli týmový výkon a vrátili soupeři i s úroky podzimní prohru. Také tím dali pěkný dárek k narozeninám trenérovi Milanu Bouškovi. Takže Milane, všechno nejlepší ……

Zapsal Petr Dacer

Sobota 5. 4. 2014 - mistrovský zápas v Brně Bohunicích

Tatran Bohunice U17 - SFK Vrchovina U17  

Výsledek: 2:6 (1:1),  ŽK 4:2

Branky: domácí 25' a 50' -  Vrchovina: Kyselý 43' a 63', Čírtek 72' a 78', Žák 32', Havelka 80'

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Cacek Jan, Havelka Jiří, Smolík Jakub, Ondra David, Čírtek Michal, Bárta Vojtěch, Žák Jakub, Dacer Ondřej, Roháček Petr (74' Chocholáč Jiří), Kyselý Michal

Komentář k zápasu: První půlhodina zápasu patřila jasně domácím. Naši hráči se nemohli dostat do tempa, jejich kombinace postrádala rychlost a přesnost. Přišel proto trest v podobě první inkasované branky, kdy naší rozhozenou obranou prošel domácí hráč a brankář Petr Šmída byl na jeho střelu krátký. Naštěstí se po chybné rozehrávce Tatranu, dostal k míči Jakub Žák a ještě v prvním poločase srovnal skóre. O přestávce v kabině trenér hráčům „důrazně“ vysvětlil, co si o jejich hře myslí a co od nich očekává. Výsledkem bylo, že se do druhé půle zápasu vrátilo úplně jiné mužstvo. Najednou jim vycházeli kombinace, přidali i v ostatních směrech a po rohovém kopu se ujali vedení. Soupeři se podařilo ještě vyrovnat, ale v 63. minutě dal Michal Kyselý důležitý gól, na který už domácí nedokázali odpovědět. Ti ve snaze o vyrovnání otevřeli hru, čehož využil Michal Čírtek a mazácky dvěma góly jako přes kopírák, definitivně rozhodl o naší výhře. V poslední minutě ještě krásnou střelou ze standardky pečetil Jirka Havelka. Čtyřbrankový rozdíl byl pro domácí možná až moc krutý. Většinu zápasu předváděli rychlý a kombinační fotbal, s důraznou hrou do těla. K jejich škodě se až moc rozptylovali kritikou některých výroků rozhodčího, za což obdrželi i pár žlutých karet. Ještě ke hře Vrchoviny. Doufejme, že si hráči vzali výtky trenéra k srdci a příští zápas proti Blansku, zaberou hned od začátku.

Zapsal: Petr Dacer

Neděle 30.3.2014 - mistrovský zápas v Radešínské Svratce

SFK Vrchovina U17 - FC Žďas Žďár U17

Výsledek: 1:1 (1:0),  ŽK 2:3

Branky: Kyselý 22'  -  Peňáz 74'

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Cacek Jan (53' Horálek Jakub), Havelka Jiří, Smolík Jakub, Ondra David, Čírtek Michal, Bárta Vojtěch, Žák Jakub (61' Roháček Petr), Christian Tomáš (53' Blažíček Radek), Dacer Ondřej, Kyselý Michal

Komentář k zápasu: Začátek zápasu byl z obou stran nervózní a plný nepřesností. To platilo do první branky, která padla po rohovém kopu. Od té chvíle převzala Vrchovina iniciativu a v závěru poločasu se dostala do několika šancí. Zvláště ta ve 40', kdy šel Kyselý sám na brankaře, měla být využita. Ve druhém poločase byl rozdíl ve hře obou týmů ještě výraznější a pojišťovacímu druhému gólu chybělo už jen trocha štěstí. Jak už to ale někdy bývá, soupeř z ničeho, po přímém kopu vyrovnal. V tomto případě zasáhla vyšší moc v podobě pana rozhodčího, mimochodem od Žďáru, který nepochopitelně posoudil čistý obranný zákrok vedle pokutového území, jako faul. Škoda, že o 5 minut později neměl tolik odvahy, aby odpískal pokutový kop po sérii evidentního několikerého hraní rukou, před brankou hostí. Do konce zápasu se už výsledek nepodařilo změnit. I když byli naši hráči po zápase hodně zklamaní, patří jim za předvedený výkon dík.

Zapsal: Petr Dacer

Sobota 22.3.2014 - mistrovský zápas na UT ve Velkém Meziříčí

FC Velké Meziříčí U17 - SFK Vrchovina U17  

Výsledek: 1:3 (1:3),  ŽK 0:1

Branky: Puža 13'  -  Ondra 6', Šmída (PK) 12', Čírtek 24'

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Cacek Jan, Havelka Jiří, Smolík Jakub, Ondra David, Čírtek Michal (65' Horálek Jakub), Bárta Vojtěch, Žák Jakub, Christian Tomáš (70' Hájek Michal), Dacer Ondřej, Kyselý Michal (74' Chocholáč Jiří)

Komentář k zápasu: Hrálo se za krásného, ale větrného počasí. Vítr také chvílemi zápas nepříjemně ovlivňoval. První rychlou branku vsítil po krásné akci zprava, obránce David Ondra. Druhý gól přidal Petr Šmída z penalty, které předcházel faul brankáře na rozběhnutého Tomáše Christiana. V následující minutě soupeř snížil, když se pohotově trefil domácí Martin Puža. Naše hráče to ale nerozhodilo a dvoubrankové vedení se jim opět podařilo získat, zásluhou umístěné střely Michala Čírtka. Na konci prvního poločasu se domácí dostali do náporu, ale gól se jim vsítit nepodařilo. Čekali jsme tlak domácích i od začátku druhé půle, ale ti nic nebezpečného nepředvedli. Vedení jsme si ještě několikrát mohli pojistit, ale na skóre se už nic nezměnilo. Kluci celý zápas odmakali naplno a za předvedený výkon jim patří dík. V naší hře je stále ještě co zlepšovat, ale výkony některých hráčů byly na vysoké úrovni.

Zapsal: Petr Dacer

Sobota 8.3.2014 - přípravný zápas v Nové Vsi

TJ Nová Ves U19 - SFK Vrchovina U17  

Výsledek: 2:1 (0:1)

Branka Vrchoviny: Žák 38'

Sestava: Šmída Petr, Čírtek Michal, Havelka Jiří, Hájek Michal, Ondra David, Žák Jakub, Bárta Vojtěch, Blažíček Radek, Horálek Jakub, Christian Tomáš, Chocholáč Jiří (Dacer Ondřej)

Komentář k zápasu: Hrálo se za krásného počasí, na tréninkovém hřišti v Nové Vsi. Naši hráči viděli přírodní trávu zblízka poprvé po čtyřech měsících a podle toho to také vypadalo. Dělalo nám velké problémy zpracování míče a přesná přihrávka se povedla jen vyjímečně. Přesto jsme šli ve 38. minutě do vedení po akci Michala Hájka, který našel přesnou přihrávkou Jakuba Žáka a ten nedal brankáři domácích šanci. Ve druhém poločase jsme se dopustili několika chyb v obraně a soupeř dvě z nich využil. Domácí nejprve z penalty vyrovnali a za dalších 10 minut otočili skóre utkání. I přes velký tlak v závěru se našim hráčům vyrovnat nepodařilo, ale za bojovnost a nasazení zaslouží i přesto pochvalu. V tomto zápase se ukázalo, na čem je třeba po zimě zapracovat a co zlepšit. Po několika poctivě odtrénovaných jednotkách na trávě, bychom měli zase předvádět svoji rychlou kombinační hru.

Zapsal: Petr Dacer

Neděle 2.3.2014 - přípravný zápas na UT ve Žďaru nad Sázavou

Žďas Žďar nad Sázavou U17 - SFK Vrchovina U17  

Výsledek: 0:3 (0:2)

Branky: Žák 15' , Trojánek T 25' , Vašíček 76'

Sestava: Šmída Petr, Čírtek Michal, Havelka Jiří, Hájek Michal, Ondra David, Žák Jakub, Bárta Vojtěch, Trojánek Tomáš (Duda Petr), Blažíček Radek, Christian Tomáš (Vašíček Martin), Kyselý Michal

Komentář k zápasu: První poločas jsme hráli rychlý kombinační fotbal a soupeře jsme téměř do žádné vážnější akce nepustili. První branka přišla v 15', kdy si naběhl před brankaře Kuba Žák a pohotovou strelou dostal míč za jeho záda. I druhý gól padl po kombinační akci na jejímž konci byl Tomáš Trojánek a také se nemýlil. Ve druhém poločase ubylo kombinace a přibylo tvrdosti, někdy až za hranou. Poslední gól padl z brejku, kdy Michal Kyselý přesnou přihrávkou našel rychlíka Martina Vašíčka a ten si poradil nejprve se stoperem, pak si mazácky posadil brankáře a uklidil míč do sítě. Vítězství je důležité v tom, že jsme hráli bez několika hráčů základního kádru, kteří odjeli na hory. Nahradili je starší žáci a pro některé to byl první zápas v této kategorii. To patí i o autorovi třetí branky Martinu Vašíčkovi, který skoroval při své premiéře ve vrchovinském dorostu.

Zapsal: Petr Dacer

Neděle 23.2.2014 - přípravný zápas na UT v Havlíčkově Brodě

Slovan Havlíčkův brod U17 - SFK Vrchovina U17

Výsledek: 2:3 (1:1)

Branky: Kyselý 22' a 50', Chocholáč 69'

Sestava: Šmída Petr, Čírtek Michal, Havelka Jiří, Smolík Jakub, Ondra David, Žák Jakub, Bárta Vojtěch, Dacer Ondřej (Chocholáč Jiří), Roháček Petr (Kachlík Jakub), Blažíček Radek (Hájek Michal), Kyselý Michal

Komentář k zápasu: Prvních 20 minut bylo znát, že naši hráči nastoupili k prvnímu zápasu po zimní přestávce. V 17. minutě jsme po rychlé akci soupeře inkasovali. Paradoxně ale z hráčů spadla nervozita a začali hrát fotbal, se kterým se prezentovali v závěru podzimní části sezony. Po přestávce jsme toho soupeři už moc nedovolili. Pouze školáckou chybou brankáře Petra Šmídy, jsme umožnili domácím ještě jednou skórovat. Ve druhém poločase měli naši hráči spoustu gólových možností, ale nedařilo se je proměňovat. Klukům patří poděkování za bojovný výkon a za vítězství nad mnohem rozehranějším soupeřem.

Zapsal: Petr Dacer