Áčko hlásí první posilu

10.01.2017 12:36

Áčko má první posilu, Pavla Chalupu z Třebíče

Nové Město - V pondělí 9. ledna zahájili přípravu na jarní záchranářské boje fotbalisté A-týmu a mezi 21 hráči nechyběla první posila. Pětadvacetiletý obránce Pavel Chalupa, jehož si staronový trenér Vrchoviny Richard Zeman přivedl z HFK Třebíč. Její odchovanec odehrál v dresu HFK 3,5 sezony v Moravskoslezské lize 95 utkání a připsal si v nich 5 gólů. "Nebyl to jednoduchý transfer a rozhodující byla vůle hráče. Jsme moc rádi, že se nám povedlo tak kvalitního hráče do klubu přivést," říká René Horakovský, člen výboru SFK, který společně s předsedou Jaroslavem Michalem jednání s třebíčskou stranou absolvoval. "Pavel je nadstandardní třetiligový hráč, navíc spolehlivý a s opravdovým charakterem," představil posilu kouč Zeman.

Pavel Chalupa vpravo (červený dres)


Z Rakouska se vrací útočník Michal Skalník, Kovář odešel opačným směrem

Dobrou zprávou je také comeback Michala Skalníka, který se po roce a půl v nižší rakouské soutěži vrací s vizitkou střelce. A měl by se znovu v jednom dresu potkat se svým dvojčetem Kamilem, jenž celý uplynulý rok nehrál po operaci kolena. Ze zdravotních lapálií se snad už dostane také stoper Lukáš Smetana a po operaci kolena začínají s pozvolným tréninkem mladíci Ondřej Košík a Michal Kyselý, stejně jako útočník Michal Šmída po operaci ramena. "Všechno to jsou hráči, kteří na podzim týmu chyběli. Takže další posily," zdůrazňuje Zeman, jemuž bude nově asistovat Luboš Střešňák. Trenérem brankářů zůstává Leoš Škorpík a vedoucím mužstva Pavel Bajer.

V kolonce odchodů se objevilo jen jedno jméno. Odchovanec Poličky Miroslav Kovář se rozhodl reagovat na nabídku z Rakouska, a protože byl na podzim nejproduktivnějším hráčem mužstva, jde o poměrně citelnou ztrátu. Další působení stopera Lukáše Bodečka, který na Vrchovinu přišel v průběhu podzimu, je ve stádiu jednání.


Tréninkový proces započal

V pondělí divizní tým mužů v tělocvičně gymnázia posilovalo s Anetou Benešovou a fitness míči, ve středu a v pátek se poprvé seznámí s umělým trávníkem ve Žďáře a v sobotu dopoledne hráči vyrazí do bílé stopy na běžkách. První přípravné utkání odehraje Vrchovina ve Žďáře v neděli 29. ledna od 14 hodin proti Hlinsku.

A sice dva dny po Fotbalovém plese (27.1.2017), na který jsou všichni příznivci Vrchoviny srdečně zváni!