Blansko vyhrálo zaslouženě, i když na poslední chvíli

27.03.2016 19:22

 

FK Blansko - muži A 2:0 (0:0) branky: 78' Schneider, 94' Jarůšek

Sestava Vrchoviny: Michálek - Blažíček, Smetana L., Drdla, Wolker (48' Komínek) - Čírtek (81' Bača), Michal, Žák, Kovář - Nespěšný, Russ (85' Kyselý)

Trenéři: p. Kysilko, Libuša. Vedoucí týmu p. Bajer

Rozhodčí Jahoda - Vejtasa, Nápravník

ŽK 3:2, ČK 0:0

Diváci 424

Roman Kysilko k zápasu: "Zápas se hodnotí těžko, protože dle mého názoru jsme prohráli po slušném výkonu. Jsou zde dva aspekty, domácí mají velmi chytré, zkušené hráče, a nám se nepodařilo ve druhém poločase, když jsme trošku získávali iniciativu, některé věci zvládnout. Samozřejmě první gól byl nešťastný, ale je pravda, že jsme mohli inkasovat už dřív, a druhá branka, to už bylo jenom vyvrcholení. Myslím, že tady bylo velice příjemné fotbalové prostředí, jak trávník, tak lidi. Takhle by měl fotbal vypadat."


Zápas začal spíše oťukáváním, ale domácí tým byl jasný favorit zápasu. Vrchovina přijela s dobrým obranným valem v čele s Michálkem v brance. Zápas byl plejádou nevyužitých šancí Blanska. Utahovat šrouby domácí začali až po půlhodině hry. Schneider, Mezlík, ani Švancara své šance však nevyužili. Vrchovina zůstala jen při náznacích příležitostí. V sestavě opět chyběl zdravotně indisponovaný obr, Pavel Smetana.

Druhý poločas začal opět vlažně, i když tutovku domácích zazdil Chloupek. Po hodině hry se opět blýsknul Michálek a tým podržel při hlavičce Šplíchala. Po deseti minutách orazítkoval Michálkovu tyč agilní Schneider. Rozhodující moment zápasu přišel v 78´ , kdy standardku proměnil na vzdálenejší tyč Schneider, 1:0.

Vrchovina po obdržené brance začala více útočit, ale obrana s Juranem byla pozorná. V předposlední minutě po faulu na Smetanu kopal kapitán hostí Michal přímý kop z hranice 16, ale napálil pouze zeď. Po tomto momentu již vyběhl z branky i Michálek, a domácí toho ve čtvrté minutě nastavení využili a s hvizdem sudího dali povrzující branku Jarůškem, 2:0.