Derby s Herálcem pro domácí

05.11.2016 17:07


muži B - Sokol Herálec/ZR 3:0 (1:0) branky: 2x Žák, Skryja J.

Okresní derby mělo velmi solidní úroveň, ale lepší byl domácí tým Vrchoviny. Jarní předehrávka vyzněla jasně pro rezervu pod vedením trenérů Havlíka a Poula.

První půle byla vcelku vyrovnaná, hrál se fotbal pěkně od podlahy a místy se i docela jiskřilo. Větší šance si však vytvořili domácí. Nejprve si šikovně za obranu naběhl hbitý Vašíček, který udělal kličku i brankáři, který jej rozhodil, a jeho střela z hranice 16 těsně minula prázdnou svatyni. Následně po rohu se k míči ve vápně dostal šikovný Petr Follprecht, ale brankář prsty vytísnil míč na tyč. Hosté do té doby zahrozili ze dvou standardek, ale Šmída byl vždy na místě. Domácí dostal do vedení až ve 40´Žák - 1:0.

Ve druhé půli měli více míč pod kontrolou domácí a když v 64´Skryja z půlky dal druhý kuriózní gól, brankář Tichý se musel červenat - 2:0. Hřebík do herálecké rakve zatloukl opět Žák, když po pěti minutách svoje sólo na dvakrát s dorážkou překonal heráleckého gólmana - 3:0. Hosté se poté snažili, zatlačili domácí tým ke Šmídově 16, ale ani série rohů jim nebyla nic platná.

"Velmi pozitivní je, že se po 16 měsících na hřišti, po dlouhém zranění kolene, objevil Kamil Skalník", říká trenér Havlík. "Samozřejmě výsledek mě také těší i předvedená hra, soupeře jsme k ničemu závažnějšímu nepustili."

Rozhodčí Terber - Pojezný, Bílek

ŽK 3:4, ČK 0:0

Diváci 120

Vrchovina B: Šmída - Havelka, Fagula, Mrkos, Skryja J. - Vašíček, Sodomka Pavel, Polnický (49´Skalník K.), Josífek (48´Čírtek) - Follprecht P.(73´Follprecht O.), Žák