Divizní tým navázal na výsledek z Bzence, v Břeclavi opět prohra o gól

18.03.2017 17:12

Břeclav / Nové Město - Chyba defenzívy zachraňující se Vrchoviny přinesla těsnou prohru v Břeclavi, na hřišti čtvrtého týmu tabulky FORTUNA DIVIZE D. 

 

MSK Břeclav - muži A  2:1 (1:1) branky: 21´Musil, 64´Presl - 29´ Michal 

 

Sestava: Šmída P. - Skalník K., Chalupa, Vícha, Bača (72´Kovář) - Ošmera, Michal (C), Žák (84´Šmída M.), Wolker - Poul, Skalník M. 

Připraveni: Burian, Blažíček R., Skryja P.

Trenéři: p. Zeman, Střešňák, Škorpík. Vedoucí týmu: Bajer, lékař: MUDr. Chroustovský, masér: Pátek

Rozhodčí: Denev - Zaplatilová, Petko

ŽK 2:1, ČK 0:0

Diváci: 90

 

Hned od začátku zápasu oba týmy nasadili vražedné tempo. Vrchovina se presentovala kombinací, ale ani domácí se nenechali zahambit. První šanci si vytvořil v šesté minutě Ošmera, po přiťuknutí MIchala ve velkém čtverci, ale vyprášil jen rukavice gólmana, který odvrátil na roh. Ve čtrnácté minutě po kombinaci Ošmera, K.Skalník se k zakončení dostal druhý jmenovaný, ale opět brankáře domácího týmu nepropálil. Po dvaceti minutách přišlo parádní přenesení hry a vysunutí přes náš obranný val a Musil podél brankáře Šmídy nezaváhal, 1:0. Vrchovina však stále hrála aktivní fotbal a přineslo to ovoce. Ve dvacátéosmé minutě Vrchovina zahrávala roh a Chalupa byl při něm remplován obráncem. Sudí pískal penaltu. Kapitán Michal o minutu později jí na dvakrát proměnil, 1:1

Ve druhé půli zápasu přišel v šedesátéčtvrté minutě dlouhý nákop gólmana. Našel svého spoluhráče na půlce Vrchoviny, který hned prodloužil míč za obranu, ale Chalupa vysoký míč jen hlavou posunul nabíhajícímu Preslovi do běhu, Ten ránou do protipohybu Šmídy pod břevno, podruhé poslal domácí do vedení, 2:1. Domácí se poté soustředili na pevnou obranu, což se jim dařilo. Trenér Zeman se střídáním snažil oživit tým, ale Břeclav již nic nedovolila. 

Zápas, který přinesl minimum šancí skončil těsnou výhrou favorizované Břeclavi.

Odkaz na sestřih ze 17. kola ZDE


Vyjádření trenéra Zemana: "Soupeř byl kvalitní, ale prohrát s nim prakticky po jediných dvou střelách na bránu je mrzuté. Inkasovali jsme ze situací, které jsme si měli pohlídat. Měli jsme impozantní vstup do utkání, ale kromě úvodní dvacetiminutovky, jsme se už do šancí nedostali. Naráželi jsme do kompaktních stoperů", a dále dodává: "Od te 20. minuty málo hráli po stranách. Pro přístě musíme hru zjednodušit a zvýšit tlak do šestnáctky. Během týdne to vyladíme a půjdeme dál s obrovským odhodláním za svým cílem."

 

Příští utkání sehraje SFK Vrchovina v sobotu 25.3.2017 se Slavojem Polná v Novém Městě na Moravě. Pokud bude hrací plocha nezpůsobilá, zápas bude přeložen na UMT do Žďáru, sledujte klubový web. Výkop zápasu je v 15:00 hod.