FC Žďas Žďár - U19 1:3 (1:1)

22.08.2015 10:15

Branky: 16' Blažíček Radek, 58' Kyselý Michal, 88' Kachlík Jakub

Sestava Vrchoviny: Šmída Petr, Smolík Jakub, Havelka Jiří, Ondra David, Horálek Jakub, Blažíček Radek, Kachlík Jakub, Čírtek Michal (65´ Raus Evžen), Bárta Vojtěch, Dacer Ondřej, Roháček Petr (57´ Kyselý Michal)

Vedoucí týmu Petr Dacer k zápasu: Po úvodním oťukávání se soupeři podařilo se štěstím skórovat. Po chytře zahrané standardce a umístěné střele, neudržel brankář Petr Šmída míč v rukavicích a dobíhající hráč ho poslal do naší sítě. Odpověď Vrchoviny přišla v následující minutě. Rozběhnutý Radek Blažíček dostal přesnou přihrávku do uličky mezi stopery a bez problémů překonal domácího brankaře. Zbytek poločasu byl bez větších šancí na obou stranách. Na začátku druhé půle vyšlo trenéru Františku Martausovi střídání, to když poslal na hřiště Michala Kyselého. Tomu stačila minuta, aby svůj tým poslal do vedení. Po sražené přihrávce se k němu šťastně dostal odražený míč a z hranice malého vápna pohotovou střelou skóroval. Ve zbytku zápasu byla Vrchovina lepším týmem a těsně před koncem zápasu přidala pojistku v podobě třetí branky. Na začátku akce byl druhý střídající hráč Evžen Raus, který nejprve ukázkově zatáhl míč po čáře a pak ho poslal přesnou přihrávkou na nohu nabíhajícího Jakuba Kachlíka. Ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Naše vítězství v tomto okresním derby bylo zasloužené. Domácí jsme většinu zápasu přehrávali kombinačně. Dařilo se nám také pokrývat dlouhé nákopy soupeře, ze kterých hrozilo nebezpečí.