Generálka na Bzenec byla vítězná

30.07.2016 19:48

 

Nové Město - V sobotu, netradiční, hrací den jsme sehráli poslední přípravný zápas s MFK Chrudim B a vítězně. Soupeř byl velmi kvalitní a oba trenéři, jak Libuša, tak i Holub si zápas pochvalovali.

 

muži A - MFK Chrudim B 2:1 (1:1) branky: 38´Kovář, 64´Mazel - 40´hosté (PK)

Další snímky Petra Skryji I. ze zápasu s Chrudimí B najdete ve fotogalerii.

Sestava: Šmída P. (46´Michálek) - Bača, Vícha, Smetana L. (6´Čírtek), Wolker - Žák - Poul, Michal (K), Mazel, Kovář - Šmída M.

Hned ve 4´šel parádní střílený centr z pravé strany od Poula na Kováře, ale ten míč nestačil sklepnout v tutovce do prázdné branky. V šesté minutě odkulhal stoper Smetana ze hřiště a bohužel diagnóza nevypadá nijak růžově, na hřišti jej nahradil mladíček Čírtek. Ve 12´namazal hostům Bača, ale Šmída vytasil parádní zákrok nohama, vyražený míč přistál opět na kopačkách hostů, ale bomba z 18 metrů se otřela o levou tyč. V 18´hosté pronikli po pravé straně, zpětná přihrávka našla spoluhráče, ale ten v tutovce nedal. Ve 24´hosté z volného kopu z 25 metrů k tyči se však vrhnul Šmída a vyrazil míč na roh. Ve 32´ napřáhl k pumelici Žák z dobrých 25 metrů, míč se olízl o obránce a změnil směr, ale hostující brankář dobře reagoval a míč vyrazil. Ve 35´to vypadalo zle s útočníkem Šmídou, který dostal "nakopáno" do zad. Po ošetření a více než 3 minutách se do hry vrátil v pravý čas. Ve 38´právě po jeho centru z pravé strany se perfektně k zadní tyči trefil Kovář - 1:0. O dvě minuty později se kopala penalta na druhé straně za faul Wolkera. P. Šmída si sice na míč sáhl, ale vyrovnání nezabránil - 1:1.

Ve druhé půli se hrál velmi nápaditý fotbal z obou stran, obě strany si vytvořili náznaky šancí, ale domácí byli více tutovější. V 64´po faulu na hranici 16 na Čírtka se kopal volný kop. K míči se postavili hned tři hráči, ale levačkou se přes zeď trefil na bližší tyč Mazel - 2:1. V 70´ vybojoval míč u levé postranní lajny Kovář, vnikl do 16 a našel perfektně M.Šmídu, ale ten ze stojné nohy bohužel trefil o pár centimetrů vedle. V 75´hosté zakombinovali a střelou na zadní tyč protáhli Michálka. Navíc hned na to Michálek likvidoval zaváhání obrany rychlýma nohama.

1. kolo MSD muži A - Bzenec 7. 8. 2016 NE v 17,00 hod. (hřiště NM).